Cod galben de ninsori viscolite în județele de pe Valea Someșului

Cod galben de ninsori viscolite în județele de pe Valea Someșului
Articol sus
Articol sus

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare meteorologică de tip god galben de ninsori pentru mai multe regiuni ale țării.

Atenționarea meteorologică este valabilă începând din această seară până în 29 decembrie, la ora 10. Potrivit meteorologilor, codul galben vizează și regiuni din județele Cluj, Maramureș, Sălaj și Bistrița-Năsăud.

În intervalul menţionat în toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zăpadă, local consistent şi vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. 

     Intensificări ale vântului şi precipitaţii în general slabe cantitativ, la început mixte, apoi mai ales sub formă de ninsoare, se vor semnala şi în restul teritoriului, dar mai ales în regiunile estice şi sud-estice.

Începând cu data de 29 decembrie vremea va deveni rece, geroasă în timpul nopţilor şi dimineţilor în nordul şi centrul teritoriului şi pe arii mai restrânse în rest, iar vântul va continua să prezinte intensificări îndeosebi în sud-est.

Articole recomandate
Articol jos
Articol jos

Despre autor

Administrator Someșeanul.ro. Email: someseanul@yahoo.ro.