S-a urcat beat la volan și a intrat cu mașina în stâlp

S-a urcat beat la volan și a intrat cu mașina în stâlp
Sursa FOTO: Arhivă Someșeanul.ro
Articol sus
Articol sus

Un bărbat, de 55 ani, din Bistrița, în timp ce conducea ieri un autoturism pe DJ 172 G, prin localitatea Sărățel, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul acestuia, pătrunzând pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate.

Accidentul rutier s-a soldat doar cu pagube materiale, informează IPJ Bistrița-Năsăud.

Bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă de Secția 1 Poliție Rurală Bistrița sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

 Recomandările polițiștilor:

  • Nu consumați băuturi alcoolice înainte de a vă urca la volan!
  • Conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice constituie una dintre cele mai des întâlnite cauze generatoare de accidente rutiere.
  • Conducând vehicule sub influența alcoolului, puneți în pericol atât siguranța dumneavoastră, cât și a celorlalți participanți la trafic.
  • Conform art. 102 (3) din OUG 195/2002 Rep., privind circulația pe drumurile publice: Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni (9-20 puncte amendă) și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul a următoarelor fapte: Conducerea sub influența băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune;
  • Conform art. 336 (1) din Codul Penal: Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă.
Articole recomandate
Articol jos
Articol jos

Despre autor

Administrator Someșeanul.ro. Email: someseanul@yahoo.ro.