Site-ul de turism al Dejului, spart de hackeri – FOTO

Site-ul de turism al Dejului, spart de hackeri – FOTO
Articol sus
Articol sus

Site-ul turism-dej.ro, găzduit pe serverele Primăriei Dej și care promovează oferta Centrului Turistic Dej, a fost atacat de hackeri sâmbătă seara.

Problema ne-a fost semnalată sâmbătă seara, pe adresa de email a site-ului Someșeanul.ro de către un utilizator sub numele ”Alex”. Prima pagină a site-ului turism-dej.ro a fost înlocuită de hackeri cu un mesaj prin care se solicită legalizarea drogurilor:

Hacked by Ninja300 HaCKer. Drogurile sunt bune. Iubesc drogurile!!! Legalizați drodurile bagameas pu*a în voi”, este mesajul care apare pe prima pagină a site-ului Centrului Turistic Dej.

Acest site nu este nici primul și nici singurul atacat de hackerul respectiv. Victimă i-au căzut și alte portaluri web, printre care se află: UNCR (site-ul Uniunii Naționale a Comunităților de Rromi), site-ul primăriei Târgu Lăpuș, site-ul primăriei Cehu Silvaniei, site-ul Asociației Pro Democrația, un site al Fundației Vodafone, dar și site-uri ale unor primării sau companii private cu precădere din zona Moldovei. De asemenea, victime ale acestui hacker au căzut și site-uri din Republica Moldova, pe fiecare dintre acestea fiind postat un mesaj diferit.

Tânărul hacker este român și se mândrește cu isprăvile sale și pe contul său de Facebook, unde a postat câteva dintre ”realizări”, inclusiv faptul că a apărut la televizor cu reușitele sale.

Alex Ninja300 HaCKer

Hacked by Ninja300 HaCKer Hacked by Ninja300 HaCKer - baicoi

Toate acestea nu fac decât să dovedească slăbiciunea de care dau dovadă autoritățile publice și locale în ceea ce privește securizare propriilor servere și site-uri, dar și nepriceperea ”specialiștilor” în IT care se ocupă de aceste adrese web și care ar trebui să le protejeze de astfel de atacuri informatice. Deocamdată site-urile atacate nu au provocat și daune utilizatorilor sau clienților acestor instituții și companii.

Articole recomandate
Articol jos
Articol jos

Despre autor

Administrator Someșeanul.ro. Email: someseanul@yahoo.ro.

  • Rusu Cristian

    Irina, trebuie făcute câteva precizări.
    Site-ul despre care scrii nu este găzduit pe serverele primăriei. Mai mult decât atât, el a fost realizat prin intermediul unor fonduri europene, alea cu centrele de informare turistică, deci pe comandă, cum ar veni. De administrarea lui se ocupă cei de la Programe Europene, compartimentul de IT din primărie nu are nicio legătură cu asta.