Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

1.000 de români s-au infectat cu Covid-19, după a doua doză de vaccin. Un singur caz mai grav

0 394

1.000 de români din peste 700.000 care au primit două doze de vaccin au fost diagnosticați cu infecția Sars-CoV-2, după cum a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare. Dintre aceste cazuri, unul singur a dezvoltat o formă mai severă a bolii.

„Avem studii care ne arată o reducere semnificativă a ratei de infecţie asimptomatică şi de asemenea reducerea transmiterii chiar dacă şi în România noi facem evaluări periodice a numărului de persoane care sunt diagnosticate cu Sars-COV-2 după vaccinare, atât după prima doză, cât şi după cea de-a doua doză, procentul este semnificativ redus.

Vorbim de circa o mie de persoane care au fost diagnosticate cu infecţie Sars-COV-2 din peste 700.000 de persoane vaccinate cu două doze ceea ce înseamnă foarte puţin comparativ cu populaţia nevaccinată ţinând cont şi de faptul că cei care sunt diagnosticaţi în marea lor majoritate au infecţii asimptomatice”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, citat de news.ro.

În cazul formelor grave, susține oficialul, se impune cercetări suplimentare pentru a se vedea tipul de tulpină și pentru a afla în care dintre cazuri vaccinul nu a dezvoltat imunitate.

„Există un singur caz, din Ilfov dacă nu mă înşel care avea istoric de vaccinare cu două doze şi a dezvoltat o formă severă. În toate aceste cazuri se impun obligatoriu secvenţierea tulpinii respective în primul rând să vedem dacă este tulpina obişnuită, dacă este tulpină britanica sau dacă este un alt tip de tulpină în care vaccinul nu a dezvoltat un răspuns imun suficient de ridicat ca să ne protejeze de formele severe, dar mai sunt şi alte motive pentru care nu avem protecţie 100%”, a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More