Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

1.500 de TONE DE MICI și 50 de milioane de TONE DE BERE au consumat românii în minivacanța de 1 Mai

0 47

zi libera - minivacanta 1 mai

Ca în fiecare an, minivacanța de 1 Mai este un prilej de bucurie pentru români, dar și o bună ocazie de a-și mări vânzările pentru comercianții de mici și bere.

Majoritatea românilor care au sărbătorit în acest an Ziua Internațională a Muncii, au ales să o facă departe de propria casă, în natură. Potrivit estimărilor, 90.000 de români au sărbătorit Ziua Muncii, mare parte dintre aceștia alegând litoralul pentru a petrece.

Conform estimărilor, în acest an românii au consumat în minivacanța de 1 Mai aproximativ 1.500 de tone de mici și 50 de milioane de litri de bere.

Însumat, se estimează că românii au cheltuit în aceste zile aproape 50 de milioane de lei.

Chiar dacă cifrele par impresionante, acestea sunt mai mici decât în anul precedent. Numărul turiștilor în unitățile de cazare din toată țara a fost mai mic cu 10 procente față de 2013. Reprezentanții societăților de turism pun acest aspect pe seama faptului că românii au avut bugetele diminuate pentru 1 Mai, din cauză că au cheltuit foarte mult în perioada sărbătorilor de Paște.

Mamaia a rămas stațiunea preferată de români pentru 1 Mai pe litoralul Mării Negre, unde au fost cei mai mulți turiști. Aproape 25.000 de turiști au fost în acest week-end pe litoral, în timp ce 18.000 de români au preferat stațiunile montane.

Stațiunile balneare nu au fost nici ele ocolite, 10.000 de români optând pentru tratamente și relaxare în aceste zile, în timp ce 2.000 de turiști au mers în Delta Dunării. Cei cu venituri mai mari au ales să petreacă în vacanța de 1 Mai în străinătate, spun agenții de turism, care precizează că peste 8.000 de români au petrecut în aceste zile în alte țări.

Calculele estimative spun că în minivacanța de 1 Mai s-au consumat 30 de milioane de mici, adică aproximativ 1.500 de tone, iar berea a fost și ea la mare căutare. Patronatele din industria berii spun că românii au băut în 4 zile 50 de milioane de litri de bere, aproape 5 litri de persoană.

Per total, în cele 4 zile de vacanță, un român a cheltuit în medie 120 de lei pe zi, doar pentru mâncare și băutură, exceptând cheltuielile cu cazarea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More