Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

10 ani de închisoare pentru șoferii beți

1 67

sofer beat etilotest alcool

Numărul tot mai mare de accidente de circulație soldate cu pierderi de vieți omenești, victime rănite, sau urmări mai grave, care sunt provocate de șoferii ce au consumat alcool înainte de a se urca la volan îngrijorează autoritățile.

Deputatul PPDD Tudor Ciuhodaru vrea să propună un proiect de lege care să modifice pedepsele aplicate conducătorilor auto care sunt prinși beți la volan.

Astfel, parlamentarul propune ca șoferii beți să primească pedepse crunte, care pot ajunge până la 10 ani de închisoare.

Tudor Ciuhodaru își explică inițiativa prin aceea că unii conducători auto nu au nicio jenă de a se urca beți la volan, asta pentru că pedepsele pe care le riscă sunt mici.

Deputatul PPDD spune că în anul 2011 peste 22.000 de șoferi români au fost prinși beți la volan, iar în 2012 numărul acestora a crescut cu 4.440. De asemenea, numărul de accidente provocate de șoferii beți ajunge până la 7% din totalul evenimentelor rutiere.

Bineînțeles, pedepsele drastice cu închisoarea nu se vor aplica tuturor șoferilor, conform proiectului de lege al deputatului. Ciuhodaru propune ca doar cei care au o alcoolemie de 0,80 g/l alcool pur în sânge, sau care au consumat stupefiante să fie condamnați la 10 ani de închisoare.

Mai mult, pedeapsa poate crește până la 15 ani de închisoare dacă șoferul în cauză conduce un mijloc de transport de persoane, sau transportă substanțe periculoase.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

  1. stanica constantin dan spune

    Luati in calcul ca acei oameni care beau nu sunt ei foarte constienti! Dar in schimb sunt multi muncitori cu famili … etc.etc.! Ce-i poti face omului inconstient?! ia-i pe viata carnetul e o masura mult mai buna! daca tot nu judeca de ce sa-i lasam sa conduca si alta data beti? Sau sa le reduca dreptul de a conduce la motoare de maxim 50cmc! Solutii sunt, dar trebuie sa judece putin cei care iau aceste decizi importante! Pana la urma ne mai trebuie masa muncitoare sau nu? Ce e mai important .. omul pentru care cheltuie guvernul bani in puscarie sau cel care cotizeaza statului? Nu uitati ca puscaria distruge si mai rau omul!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More