Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

10 lucruri pe care orice parior trebuie să le afle cât mai curând

0 1.100

Cei mai mulți dintre microbiști sunt și pariori, pasiunea pentru sport asociindu-se perfect cu apetitul pentru suspans și pentru emoțiile generate de acest hobby. Este și foarte tentant în ziua de astăzi să te apuci de pariat, datorită ofertelor promoționale. De exemplu, oricine își deschide cont poate beneficia de un bonus Fortuna pentru a începe distracția cu un buget mai mare decât cel format din fondurile proprii.

Marea provocare este ca bankroll-ul să fie înmulțit, iar acest lucru le reușește doar pariorilor care țin cont de câteva aspecte, precum cele enumerate și detaliate mai jos:

Contează bilanțul pe termen lung

Pariorii începători se enervează dacă termină o zi pe minus, iar de aici rezultă un comportament păgubos, concretizat prin pariuri cu mize tot mai mari. Prin aceste pariuri, ei încearcă să recupereze cât mai repede pierderile, dar, de cele mai multe ori, efectul este contrar. Pe de altă parte, pariorii de succes trag linie doar pe termen lung, astfel că o zi sau în săptămână pe minus nu le afectează luciditatea.

Pariurile online au tot mai mulți adepți

Tot mai multe lume își dă seama că pariurile online sunt mai avantajoase. Pe lângă ofertele promoționale de care vorbeam la început, acordate de majoritatea covârșitoare a agențiilor licențiate, cele mai importante argumente în favoarea online-ului sunt accesibilitatea (se poate juca de oriunde, oricând), oferta bogată, cotele mari și, nu în ultimul rând, serviciul de streaming video live.

Unele oferte sunt mai avantajoase decât altele

Toate ofertele promoționale reprezintă, fără îndoială, ceva pozitiv, dar pariorii trebuie să le compare, pentru că una poate fi mai avantajoasă decât altele, prin prisma cerințelor de rulaj atașate. O condiție de rulaj x10, care poate fi realizată prin pariuri single cu cota 1.60, este mai ușor de îndeplinit decât o condiție x5, condiționată de plasarea unor bilete cu minim patru selecții, cu cote minime 1.40 per selecție.

Nicio cotă nu este „sigură”

Începătorii cred că „tot ce zboară se mănâncă”, dar în pariuri nu este deloc așa. Echipe pentru care unii ar băga mâna în foc că vor câștiga ori pierd, ori fac egal. Nici măcar o cotă de 1.15 nu este sigură. Favoritele sunt doar pe hârtie. Există „sure bets”, dar termenul se referă la o strategie care nu este agreată de casele de pariuri (se pariază la agenții diferite pe fiecare opțiune a unei piețe, astfel încât să se obțină câștig orice s-ar întâmpla în meci).

Statisticile oferă doar un indiciu

Statisticile oferă doar un indiciu pentru ce s-ar putea întâmpla într-un meci. Alegerea pronosticului nu trebuie făcută exclusiv în funcție de cifre, pentru că în analizarea unui meci au pondere mai mare alte elemente, precum motivația, jucătorii absenți sau atmosfera în cadrul celor două loturi.

Pariurile live sunt spectaculoase, dar periculoase

Pariurile live reprezintă „sarea și piperul” betting-ului. Ele generează cele mai intense trăiri pentru microbiștii care urmăresc meciurile în direct și care pot plasa zeci de bilete într-o singură partidă. Astfel, bugetul poate fi rulat și mărit rapid. În același timp, „live-urile” sunt periculoase pentru cei care nu sunt capabili să își gestioneze emoțiile și încep să joace haotic.

Există diferențe între cote pentru același pariu

Între casele de pariurile legale sunt mai multe diferențe. Cele mai evidente se referă la numărul de opțiuni de pariere și la nivelul cotelor. Sunt agenții care, prin tradiție, oferă cote mari. Un astfel de operator poate afișa cota 1.70 pentru victoria unei echipe, în timp ce la alt bookmaker aceeași selecție poate avea cota 1.55.

Profesioniștii pun doar o selecție pe bilet

Biletele single sunt mai profitabile pe termen lung decât cele de tip acumulator, întrucât avantajul casei de pariuri crește direct proporțional cu numărul selecțiilor. Profesioniștii joacă numai bilete cu o singură selecție, deoarece știu că doar prin intermediul lor își pot valorifica cunoștințele despre sport și despre betting. De cealaltă parte, câștigarea unui pariu cu multe selecții ține foarte mult de noroc.

Împărțirea băncii în unități e o idee bună

Managementul banilor este un concept de bază în pariurile sportive. O idee bună este împărțirea bugetului în unități și exprimarea mizei în număr de unități raportat la risc. De exemplu, pe un bilet cu șanse 80% de câștig se pot pune 8 unități din 10. Valoarea unității poate fi actualizată periodic, în funcție de suma avută în cont în acel moment.

Martingale este cea mai populară strategie de pariere

Rămânând în sfera managementului banilor, trebuie spus că cea mai populară strategie de pariere este Martingale, prin care este dublată miza după fiecare pariu necâștigător. Totuși, această strategie poate reprezenta o capcană pentru cei care nu dispun de un buget generos. Recomandată este „Cota 2”, mai ales că are rubrici dedicate pe site-urile de pronosticuri sportive.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More