Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

În 10 luni polițiștii rutieri au desfășurat mai bine de 900 de activități de prevenție

0 90

Peste 900 de activități preventive au fost desfășurate de polițiștii rutieri în cele 10 luni ale acestui an, în vederea creşterii nivelului de cunoaştere şi respectare a regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi pentru conştientizarea pericolelor la care se expun cei care încalcă normele rutiere.

În ciuda tuturor acestor demersuri, pe raza judeţului s-au produs 142 de accidente de circulație grave, urmările acestora constând în 16 persoane decedate şi 157 rănite grav.

Principala cauză generatoare de accidente rutiere este viteza neadaptată la condiţiile de drum, faptă care a dus la 34 de accidente grave soldate cu patru morți și 44 răniţi grav. Din cauza nerespectării regulilor de circulație de către bicicliști s-au înregistrat 28 de accidente grave, urmările constând în patru persoane decedate și 24 rănite grav, fapt care clasifică această cauză pe locul doi. Cea de-a treia cauză a producerii accidentelor de circulaţie o constitue abaterile comise din vina pietonilor, care a înregistrat 14 accidente grave soldate cu un mort şi 13 răniţi grav.

Din totalul accidentelor de circulație grave înregistrate pe raza județului, în nouă cazuri, soldate cu doi morți și nouă răniți grav, autorii au părăsit locul faptei fără încuviințarea Poliției sau a procurorului, aceștia fiind identificați ulterior.

Pentru a preveni implicarea participanţilor la trafic în evenimente rutiere nedorite, poliţiştii rutieri recomandă adoptarea unei conduite preventive în trafic, orice clipă de neatenţie putând fi fatală.

Polițiștii le recomandă tuturor să respecte cu stricteţe regulile privind deplasarea pe drumul public, prin evitarea, pe cât posibil, a folosirii părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

Alege viața – Respectați regulile de circulație!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More