Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

100 de persoane date în urmărire prinse în Maramureș în decursul a 6 luni

0 282

Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Maramureș a dus la depistarea a 100 de persoane date în urmărire, dar și la rezolvarea a 89 de cazuri de persoane date dispărute.

Identificarea, găsirea şi încarcerarea persoanelor urmărite naţional şi internaţional, care şi-au pierdut libertatea ca urmare a comiterii unor infracţiuni, constituie una dintre priorităţile poliţiştilor de investigaţii criminale, anunță IPJ Maramureș. Astfel, în primele şase luni ale acestui an au fost depistate 100 de persoane urmărite în temeiul legii.

Zece dintre acestea erau urmărite internaţional, pe numele lor fiind emise mandate europene de arestare. Alte 76 de persoane aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, opt aveau mandate de arestare preventivă iar şase persoane aveau sentinţe medicale de internare în unităţi medicale de specialitate.

Fiecare sesizare privind dispariţia unei persoane impune demararea de urgenţă a unor activităţi specifice, astfel încât persoana dispărută să fie găsită cât mai repede şi readusă în mijlocul familiei, înainte de a deveni victimă sau de a comite infracţiuni. Poliţiştii Biroului Urmăriri au soluţionat în prima jumătate a acestui an 89 de cazuri de dispariţie a unor persoane. Multe dintre persoanele declarate dispărute, plecate voluntar de la domiciliu, au fost încredinţate familiilor, fără să fi fost victimele vreunor infracţiuni.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More