Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

10,5 milioane de romani petrec peste 250 de minute zilnic pe Internet (P)

0 661

În ziua de azi, românii sunt dependenți de tehnologie. Utilizarea dispozitivelor inteligente facilitează accesul la informație, care, acum, se află la un simplu click distantă. Astfel, numărul persoanelor care accesează Internetul crește de la o zi la alta.

Potrivit unui studiu efectuat recent, românii nu pot sta despărțiți de telefonul mobil. Statisticile arată că peste o jumătate din populația rezidentă a României este activă pe Internet zilnic, petrecând mai bine de 4 ore navigând online.

Care sunt cele mai accesate website-uri?

Acum că știm cât timp petrec românii pe Internet în fiecare zi, ar fi interesant să aflăm și care sunt site-urile pe care aceștia le accesează în mod frecvent, pentru a vedea ce interese primează în rândul utilizatorilor.

Potrivit studiilor realizate de Biroul Român de Audit Transmedia (BRAT), în funcție de scopul utilizatorilor, cele mai accesate website-uri sunt:

Site-urile de socializare.

romanii stau mult pe facebook

Website-uri precum Facebook, Twitter sau Instagram se află în topul preferințelor tinerilor din România. Prin intermediul acestora, este facilitată comunicarea dintre persoane de naționalități diferite. Mai mult decât atât, site-urile oferă utilizatorilor o experiență plăcută, aceștia având posibilitatea de a-și crea un profil personal și de a distribui fotografii sau clipuri video, în funcție de preferințele personale. Chiar și Youtube poate fi încadrat la această categorie, prin prisma faptului că utilizatorii pot interacționa prin intermediul videoclipurilor sau a comentariilor.

Magazinele online pentru femei

romanii cauta informatii onlineRespectând comportamentul consumatorilor, care își petrec o mare parte din timpul liber navigând pe Internet, majoritatea companiilor și-au mutat afacerile în mediul virtual. Această schimbare a avut loc deoarece românii preferă shopping-ul online în detrimentul celui tradițional. Noua modalitate de a face cumpărături vine la pachet cu numeroase avantaje, precum: plasarea comenzilor din confortul propriei case și efectuarea plății online, evitarea aglomerației și eficientizarea timpului. Studiile arată că cele mai multe femei tinere sunt interesate de fashion, motiv pentru care în topul căutărilor acestora se află magazinele online de îmbrăcăminte, cum ar fi Atmosphere Fashion sau alte website-uri care pun la dispoziția utilizatoarelor o gamă variată de piese vestimentare.

Magazinele online pentru bărbați

Cât despre comportamentul online al bărbaților, se pare că aceștia au manifestat un interes aparte pentru site-urile cu profil auto. Navigând pe un astfel de website, de exemplu pe Bottari Italoromena, aceștia pot cumpăra piese și accesorii auto într-o manieră comodă și rapidă, iar produsele pot fi livrate direct la domiciliu. Aceste magazine online reprezintă o soluție confortabilă și la îndemână pentru orice șofer. Pe lângă astfel de magazine, bărbații mai sunt interesați și de subiectul chiptuning-ului și aleg să caute informații despre el pe site-uri ca Maxx Performance, ca să fie la curent cu toate noutățile din acest domeniu. Persoanele mai în vârstă accesează preponderant site-urile magazinelor de mobilă și decorațiuni sau website-urile unde pot găsi produse electronice și electrocasnice.

Magazinele online pentru mămici și bebeluși

Cuplurile tinere accesează site-uri de călătorii și cultură, în vreme ce părinții sunt mai degrabă interesați de bloguri, dar și magazine online cu produse pentru bebeluși, cum ar fi Babyneeds.ro.

Băncile și IFN-urile.

romanii cumpara din online internetSe pare că mediul online oferă utilizatorilor un avantaj extrem de mare: le pune la dispoziție firme cum este cea de pe acest LINK, care le oferă posibilitatea de a gestiona banii cu mai multă ușurință și comoditate. De aceea, aproape 30% dintre utilizatorii români folosesc Internetul special pentru a realiza transferuri bancare, pentru a efectua plăți online sau pentru a solicita un împrumut nebancar, pentru o perioadă de timp prestabilită. Cu toate că, la început, românii și-au manifestat scepticismul cu privire la gestionarea finanțelor proprii direct de pe laptop sau cu ajutorul telefonului mobil, în prezent există foarte mulți adepți ai acestui trend, numărul lor crescând considerabil cu fiecare zi care trece.

Site-urile de cultură, educație și divertisment.

Mai mult de 50% dintre utilizatori ascultă muzică pe Internet și 40% dintre aceștia îl folosesc pentru a viziona filme sau pentru a citi articole legate de filme, actori, piese de teatru, concerte și alte evenimente culturale. O mare parte din public (37%) accesează site-uri de gastronomie pentru a obține rețete culinare, în vreme ce alții sunt interesați de educație și dezvoltare personală (35%).

romanii impumuta bani online internet

Pentru utilizatorii online din România, Internetul a devenit indispensabil, transformându-se într-o nevoie primară.

80% dintre aceștia au afirmat că nu se pot despărți de telefonul mobil, de tabletă sau de laptop în orele petrecute la școală, facultate sau muncă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More