Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

11 permise de conducere reținute de polițiști în acțiunea ”Comunitatea în siguranță”

0 53

politia11

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor din judeţul Cluj, în 13.07.2013 poliţiştii clujeni au desfăşurat acţiuni preventiv-reactive cu efective mărite şi controale complexe în locurile şi zonele de risc identificate atât în mediul urban, cât şi în localităţile rurale din judeţul Cluj.

Cu ocazia derulării acţiunilor au fost suplimentate efectivele de poliţişti din dispozitivul curent pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise în locuri publice, reducerea riscului rutier, depistarea persoanelor şi bunurilor urmărite în temeiul legii, precum şi pentru constarea în flagrant a unor fapte penale.

Poliţiştii clujeni au aplicat 310 sancţiuni contravenţionale, dintre care 237 prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 43 prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea şi liniştea publică, 6 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 24 la alte acte normative.

De asemenea poliţiştii au reţinut 11 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunilor poliţiştii au depistat 6 făptuitori, fiind constatate în flagrant 5 infracţiuni. Au fost constatate 3 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi 3 de natură judiciară.

De asemenea au fost distribuite materiale de informare şi prevenire a furturilor din autoturisme şi a înşelăciunilor.

Aceste acţiuni vor fi continuate în 14.07.2013 pentru crearea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru descurajarea persoanelor certate cu legea.

Ca exemplu, în 13.07.2013, ora 10:00, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei mun. Dej, l-au depistat pe V. Constantin-Florin de 27 ani, din Beclean, jud. Bistrita-Nasaud, în timp ce conducea un autoturism pe str. Bistritei (DN17-E58), din mun. Dej, jud. Cluj, fără a poseda permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 86, alin. 1 din OUG 195/2002-republicată.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More