Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

12 polițiști clujeni trimiși în judecată pentru luare de mită și alte infracțiuni

1 33

Nu mai puțin de 12 lucrători de poliție din cadrul IPJ Cluj au fost trimiși în judecată de către procurori. Printre faptele de care sunt acuzați polițiștii se află luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi primire de foloase necuvenite.

FOTO: prison.com.ro
FOTO: prison.com.ro

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au finalizat cercetările şi au dispus, la data de 13.12.2013, trimiterea în judecată a 12 lucrători de poliţie din cadrul IPJ Cluj – Serviciul Rutier – Biroul Rutier Drumuri Naţionale şi Europene, respectiv MUREŞAN IOAN, MUREŞAN RADU MIHAI, SUCALĂ ADRIAN VASILE, SORAN VICTOR, ALB DAN DORIN, LUPAŞ CĂTĂLIN, GĂLĂŢAN ROBERT EDUARD, ROŞCA COSMIN DACIAN, MÂNZAT TUDOR-ALIN, CĂTINEAN ILIE, TULBURE GEORGE şi TODORUŢ RAREŞ CIPRIAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual şi primire de foloase necuvenite, activitatea infracţională dedusă judecăţii însumând 73 de acte materiale.

”În sarcina inculpaţilor s-a reţinut faptul că, în mod repetat, aceştia au pretins ori acceptat diferite sume sau alte foloase pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu le aplica conducătorilor auto depistaţi în trafic o sancţiune contravenţională pentru încălcări ale conduitei la regimul de trafic rutier (în special depăşirea limitei de viteză instituite pe acel sector de drum)”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

De asemenea, pe fondul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu, întocmeau sau nu întocmeau, participau sau asistau la întocmirea unor procese verbale de contravenţie în care se consemnau stări de fapt nereale, se omitea consemnarea unor contravenţii sau se inserau date nereale, împrejurări de natură a-l favoriza pe contravenient în ceea ce priveşte aplicarea punctelor de penalizare, aplicarea amenzii contravenţionale sau stabilirea cuantumului acesteia şi aplicarea suspendării exercitării dreptului de a conduce autoturisme, precum şi de a cauza bugetului de stat o pagubă.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Cluj.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More