Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

120 de mii de euro pentru un WC public

0 328

Huedinul s-a dotat cu un grup sanitar public de lux. 120 de mii de euro a dat primăria pentru această investiție.

Primarul localității clujene Huedin se laudă cu o nouă investiție și realizare. Este vorba despre un WC public, situat la subsol, în centrul orașului, un WC care a costat nu mai puțin de 120 de mii de euro. Potrivit celor de la Adevărul, investiţia a fost dată în folosinţă la finalul săptămânii trecute, cu ocazia Târgului „Produs de Cluj”. La același eveniment nu s-au sfiit să își facă prezența un grup de politicieni liberali în frunte cu preşedintele PNL Cluj, Daniel Buda.   

În ceea ce privește „prețiosul” grup sanitar, acesta are o suprafață desfăşurată de 153 de metri pătraţi și vine cu dotări de bază prin care nu se chiar justifică prețul, cam mare, al investiției. Bazinele de apă ale WC-urilor sunt din plastic, sistemul de tragere a apei este manual, nu sunt uscătoare automate, etc., mai notează jurnaliștii publicației Adevărul.

Luat la întrebări în ceea ce privește suma cheltuită pe grupul sanitar, primarul orașului Huedin, liberalul Mircea Moroşan, aruncă vina pe TVA, pe costurilor de proiectare, avize, racorduri de apă.

„Nu s-au plătit 540.000 de lei pentru WC. Lucrarea în sine nu e aşa de scumpă, circa 300.000 de lei (circa 65.000 de euro), dar pentru că suntem instituţie de stat plătim mai mult, am plătit o groază de bani aiurea. Pe lângă investiţia efectivă, am plătit circa 30% alte cheltuieli: TVA, avize, proiectare, diriginte de şantier”.  De asemenea „nu aveți voi la Cluj așa ceva” a mai adăugat primarul, probabil deranjat de nedumeririle jurnaliștilor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More