Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

13 accidente de circulaţie grave pe drumurile din Sălaj

0 43

masina-politie1

În perioada 14 – 20 aprilie, în întreaga ţară vor fi executate acţiuni pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză de către conducătorii de autovehicule, ce va avea ca scop impunerea unui climat de disciplină în rândul acestora.

De asemenea, obiectivele principale sunt: reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora pe fondul conducerii autovehiculelor cu viteză peste limita legală şi conştientizarea opiniei publice asupra dinamicii şi consecinţelor accidentelor rutiere. Astfel, joi, 17 aprilie se va organiza o acţiune în sistem cascadă, unde vor acţiona echipaje de la IPJ Sălaj împreună cu echipaje de la IPJ Maramureş.

Din analiza de risc rutier rezultă că în primele 3 luni ale anului 2014, principala cauză generatoare de accidente rutiere grave o constituie conducerea autovehiculelor cu viteză excesivă ori neadaptată la condiţiile de drum.

Pe raza judeţului Sălaj, s-au produs în cursul acestui an 31 accidente de circulaţie grave soldate cu 7 morţi şi 31 răniţi grav, 13 dintre acestea fiind din cauza vitezei ( 5 morţi şi 14 răniţi grav).

În consecinţă, pentru prevenirea unor astfel de evenimente, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj vă recomandă să adaptaţi permanent viteza de deplasare la condiţiile de drum şi de trafic, iar prin intersecţiile nedirijate să acordaţi un plus de atenţie la depăşirea mijloacelor de transport în comun sau a altor autovehicule, vitezei cu care rulaţi, pentru a putea în orice moment manevra şi opri în deplină siguranţă autoturismul, dacă situaţia o impune, pentru că, numai respectând regulile de circulaţie, putem avea un trafic rutier în siguranţă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More