Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

13 persoane fără permis prinse la volan într-o singură lună

0 120

Polițiștii trag un semnal de alarmă.13 persoane au fost prinse la volan fără permis de conducere într-o singură lună.

Conform IPJ Sălaj, polițiștii cu atribuţii pe linie rutieră au depistat în luna ianuarie a acestui an 13 persoane care au condus vehiculele fără a deține permis de conducere. Este o statistică alarmantă pentru o singură lună, iar oamenii legii avertizează că potrivit! articolului 335 Cod Penal, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

Totodată, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat, ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More