Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

14 angajați ai fabricii Leoni Bistrița au ajuns la urgențe intoxicați cu substanță necunoscută

0 171

leoni bistrita

13 persoane de Dej și una din Bistrița, angajați ai fabricii germane de cablaje auto Leoni, au ajuns ieri noapte la urgențe, acuzând tulburări de respirație. Cei de la ITM spun însă că nu ar fi vorba despre un accident de muncă.

Dintre cei 14 angajați Leoni, cu vârste cuprinse între 20 și 35 de ani, 8 sunt femei și 6 bărbați, potrivit bistriteanul.ro.

„S-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe 14 persoane care aveau tulburări respiratorii, ameţeli şi dureri de cap. Aceştia au primit îngrijiri medicale, le-au fost făcute analize şi spre dimineaţă au plecat acasă. Nimeni nu a rămas internat. Se pare că este vorba despre o intoxicaţie cu o substanţă necunoscută”, a declarat pentru Bistriţeanul.ro purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Gabriela Remeş.

În cursul zilei de miercuri o echipă de la ITM a făcut verificări la locul de muncă, raportul inspectorilor fiind că intoxicarea celor 14 angajați nu s-a produs la locul de muncă.

„Azi noapte (în noaptea de marţi spre miercuri – n.r.), la intrarea în schimb, li s-a făcut rău şi au fost duşi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Nu a fost internat niciunul. Li s-au acordat îngrijiri pe loc şi lăsaţi să plece. Este vorba de 13 muncitori care fac naveta de la Dej şi de o femeie din Bistriţa. Nu lucrau cu substanţe, nu ştim ce s-a întâmplat. În secţie erau peste o sută de oameni, însă doar lor li s-a făcut rău. Aşteptăm să primim de la spital analizele şi să vedem dacă au inhalat ceva. Nu vreau să fac supoziţii, dar cei 13 fiind navetişti poate că era ceva în autobuzul cu care făceau naveta, iar municitoarea din Bistriţa să fi făcut vreun atac de panică. Nu ştim exact”, a declarat Constantin Candrea, inspectorul şef adjunct de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More