Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

15 angajați din Cluj au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu diluant la muncă

0 64

ECKERLE AUTOMOTIVE cluj

Mai multe echipaje de ambulanță și acordare a primului ajutor au fost solicitate să intervină noaptea trecută la o companie de pe Bulevardul Muncii din Cluj-Napoca, unde mai mulți angajați s-au intoxicat cu diluant.

Potrivit Ziua de Cluj, incidentul ar fi avut loc în jurul orei 23, la compania Eckerle Automotive. Dacă inițial s-au anunțat la numărul de urgență 112 trei persoane intoxicate, odată ajunși la fața locului medicii au descoperit că este vorba despre mai mulți angajați intoxicați.

„Azi-noapte, în jurul orelor 22:45, a fost o slicitare de pe Bulevardul Muncii, de la o firmă, pentru trei persoane de sex feminin cu simptome de leşin, posibil inhalare de substanţe necunoscute. La faţa locului au fost cinci femei cu simptomele raportate, care au fost stabilizate şi transportate la UPU. Ulterior, dispeceratul a fost din nou anunţat pentru mai multe persoane cu aceeaşi simptomatologie. S-a trimis autosanitara pentru victime multiple, o autosanitară SMURD şi două ambulanţe SAJ. În total, încă 10 persoane au fost internate la UPU. Starea lor era stabilă, nicio persoană nu prezenta complicaţii”, a explicat Horia Simu, managerul SAJ Cluj, pentru sursa citată.

Alături de cei de la ambulanță, la locul incidentului au fost trimise și câteva echipaje SMURD, din cadrul ISU Cluj, care au transportat o parte dintre persoanele intoxicate la Unitatea de Primiri Urgențe.

În total, 15 angajați ai companiei au ajuns la spital, după ce au inhalat diluant.

Potrivit directorului de îngrijiri al Spitalului Clinic Județean de Urgență, Monica Costin, patru persoane de sex feminin, cu vârste între 26 și 42 de ani, au rămas internate la Medicină 1, alte patru femei fiind internate la Medicină 2, în timp ce o persoană a fost internată la secția ORL. Alte șase persoane au rămas sub supraveghere la Unitatea de Primiri Urgențe, urmând să fie transferate la alte secții.

Deocamdată nu se cunosc cauzele îmbolnăvirii celor 15 angajați, însă conducerea companiei și inspectorii ITM vor efectua o anchetă pentru a lămuri cauzele producerii acestui incident.

ACTUALIZARE IPJ Cluj

În 06 august a.c, în jurul orei 22,40 Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată prin numărul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că mai mulţi angajaţi ai unei societăţi comerciale din municipiul Cluj-Napoca, care lucrau în incinta unei hale de producţie, acuză dureri de cap, greaţă şi stări de leşin.

Poliţiştii care au intervenit au stabilit că, în cursul zilei, s-a turnat o substanţă peste pardoseala de beton din hala de extindere aflată în lucru, iar vaporii ar fi afectat personalul care desfăşura activităţi în hala de producţie.

Personalul afectat, 20 femei cu vârste cuprinse între 21 şi 43 ani, au fost transportate la UPU 1, unde li s-au acordat îngrijiri medicale de specialitate, medicii stabilind diagnosticul preliminar intoxicatie acută involuntară cu o substanţă toxică, prin cale inhalatorie.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs accidentul de muncă.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More