Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

15 case și crame la prima ediție a Festivalului vinului și gastronomiei, la Baia Mare

0 198

Vinuri de la 15 case și crame românești, dar și bucătari renumiți din țară s-au întâlnit, sâmbătă, la Baia Mare, la primul Festival al Vinului și Gastronomiei, organizat cu sprijinul Primăriei municipiului Baia Marea și al Organizației Somelierilor din România.

„Ne bucurăm să vedem un interes atât de mare din partea producătorilor de vinuri românești pentru a fi prezenți în Baia Mare, cât și din partea unor bucătari renumiți care știu vinurile potrivite la cele mai pretențioase meniuri. Va fi o experiență împreună, de ajutor, cunoaștere și educație pentru toată lumea”, a afirmat Adriana Moldovan, proprietara unei pensiuni, principalul organizator al evenimentului.

Prezent la deschiderea festivalului, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, și-a exprimat dorința ca, la un moment dat, festivalul să fie unul național.

„Le mulțumesc celor care au venit de la diverse crame din România, diverși producători de vinuri, le mulțumesc celor care comercializează astfel de produse aici, în Baia Mare, și cred că acest prim pas va avea o amploare mult mai generoasă în următorii ani. Mi-aș dori foarte mult ca, la un moment dat, să transformăm acest eveniment într-un festival național, astfel încât tot ceea ce înseamnă centrul istoric al municipiului Baia Mare, începând cu Piața Cetății și terminând cu Piața Libertății, să fie ‘mobilate’ cu produse pe care dvs. le oferiți publicului larg”, a spus Cherecheș.

După deschiderea oficială a evenimentului, trei dintre cei mai cunoscuți somelieri din România au executat în fața publicului o „sabrare”, o deschidere a unei sticle de șampanie cu o spadă cu lamă lată, special concepută pentru un asemenea ritual.

Alături de casele de vinuri românești participă și o companie din Italia.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More