Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

15 permise de conducere reținute de polițiștii bistrițeni

0 231

La nivelul județului au fost aplicate peste 180 de sancțiuni contravenționale pentru abateri la regimul rutier. Totodată au fost reținute 15 permise de conducere.

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud în colaborare cu polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava  au acționat luni, 8 ianuarie, pe DN 17, pentru reducerea riscului rutier pe raza ambelor județe.

Acțiunea a vizat prevenirea accidentelor de circulație și combaterea excesului de viteză pe drumul național 17, care face legătura între județele Bistrița-Năsăud și Suceava.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate peste 180 de sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, în valoare totală de peste 52 000 lei, din care aproximativ 30 pentru viteză.

Viteza maximă înregistrată la data de 8 ianuarie a.c., pe raza județului Bistrița-Năsăud a fost de 114 km/h.

Față de 15 conducători auto a fost luată măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea au fost retrase 5 certificate de înmatriculare pentru diverse nereguli.

Conduceți prudent și respectați regulile de circulație!

Vă reamintim că nerespectarea regimului legal de viteză reprezintă una dintre cele mai frecvente cauze generatoare de accidente rutiere în România.

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă prin localități este de 50 km/h, iar pe unele porțiuni 70 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More