Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

15 victime din Gherla, după un accident de microbuz în Ungaria. Majoritatea erau copii – FOTO/VIDEO

0 128

O femeie a murit și alte 15 persoane, cetățeni români, au fost rănite în Ungaria după ce un microbuz înmatriculat în județul Cluj s-a ciocnit sâmbătă cu un autoturism din Ungaria.

Accidentul s-a produs într-o intersecție din localitatea Pusztaszer, din cauză că microbuzul românesc nu a acordat prioritate autoturismului înmatriculat în Ungaria. Din primele verificări a rezultat că autoturismul era condus de o femeie din județul Csongrad, care și-a pierdut viața în urma impactului, iar 15 persoane aflate în microbuzul românesc au fost rănite.

Purtătorul de cuvânt al poliției județului Csongrad, Szilvia Szabo, a declarat corespondentului RRA la Budapesta că pasagerii microbuzului sunt cetățeni români. Patru dintre ei au suferit leziuni grave, iar 11 au fost răniți ușor în accident, toți fiind transportați la spitale din zonă pentru îngrijiri medicale.

Potrivit administratorului firmei de transport din Gherla, în microbuz se afla și un grup de copii care se aflau într-o excursie în Ungaria. Este vorba despre dansatorii unui ansamblu de dansuri armenești din Gherla. Aceștia se întorceau sâmbătă seara la Budapesta unde aveau să participe la un festival de dansuri, de unde trebuiau să se întoarcă duminică la Gherla.

Administratorul companiei de transport a ajuns imediat la locul tragediei luând măsuri ca toate victimele, cetățeni români, să aibă parte de cele mai bune îngrijiri. O parte dintre victime, care nu au necesitat spitalizare au fost transportate cu un alt microbuz al firmei la un hotel, unde li s-a asigurat cazarea și masa, iar în cursul zilei de azi vor reveni la Gherla.

Tot administratorul firmei a confirmat pentru Someșeanul.ro faptul că două victime, două fete din Gherla, au rămas internate în spital la Szeged, unde a fost internat și șoferul microbuzului, un bărbat din Gherla, care este grav rănit. Acesta avea peste 1 milion de kilometri parcurși ca șofer la firma gherlean, fiind angajatul acesteia de aproape 8 ani de zile.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More