Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

150 de deținuți de la Penitenciarul Gherla, angajați la fabricile Fujikura

0 71

someseanul-fujikura dej

În urma unui parteneriat realizat de Fujikura Automotive România cu Administrația Națională a Penitenciarelor, un număr total de 150 de persoane private de libertate, bărbați și femei, de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, vor suplimenta forța de muncă din cadrul fabricilor Fujikura.

Parteneriatul face parte dintr-un proiect de responsabilizare socială și are ca scop susținerea reintegrării profesionale a persoanelor private de libertate.

„În decursul acestui an, un număr total de 150 de persoane, dintre care 50 de femei din cadrul secţiei femei Cluj şi 110 de bărbaţi din cadrul secţiei bărbaţi Gherla, vor deprinde etapizat meseria de «confecţioner cablaje auto», urmând ca pe parcurs, în urma procesului de selecţie, aceste cifre să crească în vederea reintegrării unui număr cât mai mare de persoane în câmpul muncii. Pentru eficientizarea acestui proces, persoanele participante la proiect vor dispune de traininguri susţinute de către personalul calificat al Fujikura Automotive România“, a spus Paul Pătraşcu, HR director Eastern Europe în cadrul Fujikura Automotive, conform Ziarul Financiar.

Fujikura Automotive este cel mai mare angajator din județul Cluj, având aproximativ 4.500 de angajaţi pe plan local şi produce cabluri pentru industria auto pentru clienţi precum Volkswagen, Skoda, Seat, Audi sau Porsche. Compania are patru unităţi de producţie în Cluj şi în Dej şi un birou de cercetare în Sibiu.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More