Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

16 copilași puteau muri intoxicați la școala din Negrilești din cauza unei sobe defecte – VIDEO

0 49

ELEVI TRANSPORTATI LA SPITAL SMURD SAJ-2

Un total de 16 elevi de clasa a III-a și a IV-a au ajuns joi la spitalul din Beclean după ce s-au intoxicat chiar în sala de clasă, la școala din localitatea bistrițeană Negrilești.

Mai întâi unei fetițe i s-a făcut rău, iar învățătoarea a alertat cabinetul medical al școlii. Fetița a fost trimisă la dispensarul de alături, dar apoi, rând pe rând, alți elevi din aceeași clasă au acuzat aceleași simptome. Speriați, profesorii dar și medicul de la dispensarul din localitate au alertat imediat prin numărul unic de urgențe 112 serviciile medicale județene.

La Negrilești au ajuns în scurt timp două ambulanțe și două echipaje SMURD, care au preluat rând pe rând elevii cu probleme medicale. Unii dintre ei n-au mai rămas la școală și nu s-au dus nici la dispensar, însă după ce au ajuns acasă au fost chemați înapoi ca să le fie verificată starea de sănătate.

De dimineață de când a fost sesizat primul caz și până la orele după-amiezii, 16 copii au fost transportați la spitalul din Beclean, ambulanțele fiind nevoite să facă mai multe drumuri pentru a-i transporta pe elevi.

CITIȚI ȘI: DE LA ȘCOALĂ LA SPITAL. 16 elevi din Negrilești duși la spital de mai multe ambulanțe – FOTO/VIDEO

O comisie alcătuită din pompieri, polițiști și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) au deschis imediat o anchetă la fața locului, iar concluziile nu au întârziat să apară.

Deși Inspectoratul Școlar Județean și primarul comunei au fost de părere că elevii nu se puteau îmbolnăvi din cauza unei defecțiuni la sistemul de încălzire, ci că probabil au mâncat ceva ce nu le-a priit, concluziile raportului DSP sunt clare: copiii s-au intoxicat cu monoxid de carbon emanat de soba de teracotă din sala de clasă.

Mai mult, problema a fost amplificată și de faptul că sala de clasă nu a fost aerisită corespunzător în pauze, iar elevii nu au fost scoși deloc afară la aer, de la începerea orelor de curs, pentru că era frig.

Din fericire, cei 16 copii intoxicați ieri sunt în afara oricărui pericol. Aceștia au fost internați la spitalul din Beclean și au rămas sub supraveghere medicală.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More