Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

16 martie, prima zi în care fumatul va fi interzis în spațiile publice închise

0 205

Legea anti-fumat a fost publicată luni în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că 16 martie va fi prima zi în care fumatul va fi interzis în spațiile publice închise.

Legea, promulgată vineri de președintele Klaus Iohannis, prevede interzicerea totală a fumatului în toate spaţiile închise şi acoperite de folosinţă colectivă, dar şi în incinta instituţiilor academice şi de educaţie sau în alte spaţii. De asemenea, este extinsă categoria faptelor care constituie contravenţii şi se propune majorarea cuantumului minim al amenzilor contravenţionale.

Astfel, este interzis complet fumatul în toate spaţiile publice închise, în spaţiile de la locul de muncă, în locurile de joacă pentru copii, unităţi sanitare, precum şi cele de învăţământ.

Cei care nu vor respecta legea vor fi sancţionaţi: persoanele fizice riscă amenzi între 100 şi 500 de lei, iar persoanele juridice pot fi amendaţi cu până la 15.000 de lei sau pot fi chiar obligaţi să închidă localul, dacă nu se află la prima abatere. Pe de altă parte, la terasele aflate în aer liber, fumatul va fi permis.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More