Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

173 de persoane cu antecedente de furt luate la control de jandarmi

0 291

Jandarmii au întreprins o acțiune de combatere a furturilor din buzunare, genți și poșete. Au verificat 173 de persoane cunoscute pentru astfel de fapte.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca în colaborare cu Jandarmii Grupării Mobile de Jandarmi „Ştefan Cicio Pop” Cluj-Napoca şi cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliţiei Locale Cluj-Napoca au organizat şi desfăşurat în perioada 11 – 13 septembrie a.c., o acţiune de prevenire şi combaterea a infracţiunilor stradale, de prevenire şi combatere a furturilor din buzunare, genţi şi poşete, în special în mijloacele de transport în comun şi staţiile acestora, dar şi de prevenire şi combatere a consumului ilicit de substanţe, anunță IPJ Cluj.

Acţiunea a vizat locurile şi mediile propice acestor tipuri de fapte şi au fost vizate pieţele  Mihai Viteazul, Mărăşti, Unirii, şi Gării. Au  fost efectuate controale în toate staţiile Companiei de Transport Public situate între Podul IRA şi Calea Floreşti. De asemenea s-a acţionat cu echipe mobile de poliţişti şi jandarmi care au acţionat în ţinută civilă, în mijloacele de transport public.

În timpul acţiunii au fost identificate şi legitimate 173 persoane cunoscute poliţiştilor specializaţi pe cercetarea furturilor din buzunare, genţi sau poşete. De asemenea, pentru încălcări ale legislaţiei în vigoare au fost aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, respectiv 19 pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice conform Legii 61/1991 republicată, 2 pentru  încălcări ale OUG 97/2005 privind Evidenţa persoanelor, 16 pentru încălcări ale legislaţiei rutiere conform OUG 195/2002, iar una pentru încălcări ale Legii nr.12/1990 privind comerţul ilicit, fiind confiscate bunuri în valoare de 300 de lei.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More