Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

180 de turişti români, blocaţi pe un aeroport din Egipt. Avionul trebuia să aterizeze ieri la Cluj

0 122

Aproximativ 180 de turşti români care trebuiau să se întoarcă joi dintr-o vacanţă din Egipt au fost blocaţi mai bine de nouă ore pe aeroportul din Hurghada, aflat la 500 de km sud de Cairo, din cauza, unei defecţiuni tehnice a aeronavei Blue Air cu care trebuiau să se întoarcă în ţară.

Aeronava Blue Air care trebuia să-i aducă pe cei 180 de turişti români în România, la Cluj-Napoca, era programată să decoleze la ora locală 13.25 (14.25 ora României). Românii au fost urcaţi în avion şi ţinuţi acolo patru ore, după care au fost duşi înapoi în aeroport.

”Şi acum (20.30 ora României – n. red.) suntem în aeroport, doar ne-au anunţat că ne vor duce la hotel pe cheltuiala lor (a agenţiei de turism – n. red.) şi că vom porni mâine dimineaţă. După îmbarcarea în avion, în timp ce rulam spre pista de decolare, unul dintre motoare (din câte am aflat) nu funcţiona în parmetri optimi. Ne-au zis că durează 40-50 de minute pentru o verificare. După o oră, şi după ce au încercat din nou motorul, ne-au spus că trebuie să primim aprobare de la Cairo pentru zbor, asta în timp ce se plimbau vreo cinci tehnicieni pe la avion. După înca o oră a mai venit un tehncian şi, din câte am înţeles din gesturile lui, zicea că nu mai poate zbura avionul. După patru ore de stat în avion au cerut aprobarea să coborâm şi de atunci stăm în aeroport, într-o zonă izolată fără acces la magazine. Sunt copii de 2 şi 3 ani care nu mai au lapte şi plâng încontinuu”, a declarat pentru News.ro Adrian, unul dintre turiştii români blocaţi pe aeroportul din Egipt.

 Contactaţi de News.ro, reprezentanţii agenţiei de tursim TezTour, prin care românii şi-au rezervat biletele de vacanţă, au declarat că vina aparţine companiei Blue Air. ”Sunt probleme tehnice cu aeronava. Turiştii vor fi mutaţi la un hotel, iar mâine dimineaţă se vor întoarce în România la prima oră”, a declarat Daniel Dospinescu, consultant al TezTour.

La rândul lor, reprezentanţii Blue Air au refuzat să dea detalii despre anularea zborului.

”Au o întârziere din motive operaţionale. Aeronava nu a fost disponibilă în orarul stabilit. Zborul estimat este pentru vineri dimineaţă la 5:30”, a declarat pentru News.ro Raluca Păun, managerul departamentului de marketing al companiei Blue Air.

Potrivit Ministerului Român de externe, Ambasada României la Cairo ”urmăreşte îndeaproape situaţia cetăţenilor români blocaţi pe aeroportul din Hurghada, ca urmare a anulării, din motive tehnice, a unei curse Blue Air cu destinaţia România. Misiunea diplomatică a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă compania aeriană, în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare. Urmare demersurilor misiunii, reprezentanţii companiei Blue Air au comunicat că,  în prezent, o echipă specializată lucrează la remedierea defecţiunilor aeronavei”.
loading...

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More