Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

185 unităţi de învăţământ preuniversitar maramureşene sunt dotate cu sisteme video de supraveghere

0 89

În cadrul unei întâlniri desfăşurată cu privire la analiza acţiunilor desfăşurate privind implementarea la nivel judeţean a planului teritorial comun de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi prevenirea delicvenţei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ, Comisarul şef de poliţie Ionel Todoran, şeful Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Maramureş că 185 de unităţi de învăţământ preuniversitar maramureşene sunt dotate cu sisteme video de supraveghere.

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Maramureș, în judeţ sunt 78 de unităţi de învăţământ care nu au gard împrejmuitor, alte 21 sunt amplasate într-o zonă iluminată corespunzător şi 30 sunt situate într-o zonă periferică izolată.

Au fost semnalate opt infracţiuni, comise în lunile octombrie şi noiembrie, în incinta unităţilor de învăţământ, din care şapte fapte au fost înregistrate la nivel urban, iar una în mediul rural, a mai adăugat inspectorul şef al IPJ Maramureş ( două furturi, o purtare abuzivă şi cinci alte fapte).

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au desfăşurat 181 de acţiuni preventive pentru combaterea absenteismului şcolar, respectarea regimului circulaţiei rutiere, respectiv au participat la 99 de şedinţe cu cadrele didactice şi părinţi, dar şi la 136 de întâlniri cu elevii în cadrul orelor de curs. S-au aplicat 71 de sancţiuni contravenţionale.

În vederea prevenirii violenţei în şcoli şi în zona adiacentă acestora, se va pune accent la întâlnirile cu asociaţiile de părinţi/comitetul de părinţi, consilii profesorale, consilii de administraţie la instruirea cu privire la existenţa unor riscuri în mediul virtual, prin accesarea de către elevi a unor site-uri şi pagini web cu un nivel ridicat de victimizare.

10 acorduri de parteneriat încheiate de jandarmii maramureşeni

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi ‘Pintea Viteazul’ Maramureş a încheiat 10 acorduri de parteneriat cu unităţi de învăţământ preuniversitar pentru educarea tinerilor, respectarea legilor şi prevenirea de manifestări violente sau alte fapte sociale, a precizat maiorul Mihai Munteanu. Jandarmii maramureşeni au desfăşurat cinci acţiuni pentru combaterea absenteismului şcolar. Au fost surprinşi 42 de elevi care absentau de la cursuri, fiind aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1950 lei şi 23 avertismente.

Inspectorul şcolar judeţean adjunct, Ciprian Cucuiat, a menţionat despre priorităţile pentru rezolvarea creşterii siguranţei în şcoli şi zonele adiacente, la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale. Prefectul Vasile Moldovan a declarat: ‘Învăţământul reprezintă o prioritate naţională, suntem interesaţi de a asigura accesul la educaţie al copiilor în condiţii de siguranţă, inclusiv a personalului didactic. Vom întreprinde demersurile necesare la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale şi vom solicita primarilor să se implice pentru a gestiona deficienţele constatate’.

53 sancţiuni aplicate de inspectorii de prevenire de la ISU Maramureş 

Lt.col. Claudiu Scoarţă, din cadrul inspecţiei de prevenire de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă ‘Gheorghe Pop de Băseşti’ al judeţului Maramureş, a precizat că au fost efectuate 99 de controale cu privire la avizarea/autorizarea unităţilor de învăţământ la incendii. Au fost identificate 203 nereguli, 63 au fost remediate in timpul controlului, fiind aplicate 53 de sancţiuni şi 51 de avertismente. Din totalul unităţilor de învăţământ verificate, sunt 25 de unităţi cu personalitate juridică autorizate, 33 sunt neautorizate, iar celelalte nu fac obiectul autorizării, conform legislaţiei în vigoare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More