Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

192 de milioane de lei ne costă alegerile prezidențiale din acest an

0 61

stampila-vot-alegeri

Guvernul alocă 192 milioane lei pentru organizarea alegerilor prezidenţiale, banii urmând a fi folosiți pentru pregătirea, organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Preşedintele României din luna noiembrie.

Suma alocată în acest an este cu 40 milioane lei mai mare decât cea alocată pentru precedentele alegeri prezidenţiale din 2009.

Din cele 192 de milioane de lei, cei mai mulți bani sunt destinați Ministerului Afacerilor Interne. Au mai primit sume de bani și Secretariatul General al Guvernului, Autoritatea Electorală Permanentă, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale și Ministerul Afacerilor Externe.

Guvernul a adoptat totodată și modelelul buletinului de vot, a timbrului autocolant, copia de pe lista electorală permanentă, tabelele electorale şi declaraţia pe propria răspundere – acte care vor fi folosite la alegeri.

Tot prin hotărâre de Guvern, au fost aprobate modelele ştampilelor birourilor electorale, ştampilei de control a secţiilor de votare şi a modelului ştampilei cu menţiunea „VOTAT”, precum şi modele proceselor-verbale de consemnare şi centralizare a rezultatelor votării.

Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc în 2 noiembrie, iar cel de-al doilea în 16 noiembrie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More