Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

199 de animale sterilizate de Vier Pfoten la Dej

0 60
Foto: Andreea Balaurea/VIER PFOTEN
Foto: Andreea Balaurea/VIER PFOTEN

Prima parte a campaniei de sterilizare și microcipare a animalelor cu și fără stăpân din Dej s-a finalizat. Echipa Vier Pfoten a sterilizat în ultima perioadă 199 de animale la Dej.

Proiectul de sterilizare realizat la solicitarea Primăriei municipiului Dej și cu sprijinul Asociației Anima Pro Terra Dej, a ajuns la final pentru acest an. Desfășurat în luna noiembrie, proiectul s-a finalizat cu sterilizarea în totat a 199 de animale cu și fără stăpân (174 de câini și 25 de pisici). De asemenea, echipa Vier Pfoten a acordat tratament medical pentru alte 55 de animale. Proiectul Vier Pfoten la Dej nu se încheie aici, echipa de prinzători și medici veterinari urmând să se întoarcă în luna ianuarie, pentru a doua parte a campaniei de sterilizare și microcipare.

”A fost un real succes, mai ales în condițiile în care a trebuit să facem față iernii timpurii. Mulțumim primarului și viceprimarului, care au înțeles că soluția constă în sterilizări și adopții, nu în ucidere. Mulțumim totodată fetelor extrem de active de la Anima Pro Terra Dej pentru implicarea lor permanentă și vitală în proiectele VIER PFOTEN din acest oraș. Aș mai vrea să subliniez ajutorul de mare folos primit de la polițiștii locali, care au informat din poartă în poartă cetățenii care locuiesc la curte că VIER PFOTEN le poate steriliza cânii”, a declarat Dr. vet. Anca Tomescu, coordonator al echipei Animale fără Stăpân, VIER PFOTEN.

În cadrul proiectului, câinii fără stăpânau fost prinși, sterilizați, deparazitați și marcați cu crotal. La clinică au fost invitați toți cei care au adoptat câini ai străzii, pentru care VIER PFOTEN a asigurat servicii veterinare generale gratuite constând în: sterilizare, deparazitare, vaccinare antirabică, carnet de sănătate, microcipare și înregistrare în baza de date. Totodată, proiectul s-a adresat si detinatorilor de caini din zonele rurale, se arată pe site-ul Vier Pfoten.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More