Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

2.600 de lei pentru ca o familie cu doi copii să trăiască rezonabil. Statul român rupt de realitate

0 969

Statul român pare a trăi într-o altă realitate căci prin intermediul unui studiu publicat de către Comisia de Insolvență la Nivel Central, o familie cu doi copii are nevoie de doar 2.600 de lei lunar pentru a trăi rezonabil.

Conform unui studiu comandat de autoritățile române și publicat de către Comisia de Insolvenţă la Nivel Central, o familie cu doi copii, familie ce trăiește la oraș, are nevoie de doar 2.600 de lei pe lună pentru a trăi rezonabil. Pe deasupra, din această sumă, spune studiul, se pot face și economii.

Studiul a fost realizat, notează cei de la ziarul Adevărul, de către Ministerul Muncii, Institutul Naţional de Cercetări Economice „Costin C. Kiriţescu”, Academia Română, Comisia Naţională de Prognoză, Institutul Naţional de Cercetare Ştiinţifică în Domeniul Muncii şi Protecţiei Sociale, Institutul de Cercetări pentru Calitatea Vieţii al Academiei Române, Institutul Naţional de Statistică şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Conform studiului, o familie cu doi părinţi activi şi cu doi copii în întreţinere de la oraş au nevoie de numai 2.600 de lei pentru lună pentru a duce un trai decent. Aproape jumătate din bani (1.069 lei) s-ar duce pe mâncare şi băuturi, pentru facturi privind locuinţa, apa, electricitatea, gazele şi alte servicii ar fi necesari 405 lei, iar familia ar cheltui numai 132 lei pentru sănătate şi numai 53 lei pentru educaţie şi cultură. Din suma totală, familia ar mai putea să facă şi economii, de 235 lei. Spre comparaţie, estimarea INS este că familia are nevoie de o sumă chiar mai mică, de 2.299 lei.

Foto: Hotnews.ro – coș minim de consum oraș

Cei de la Hotnews notează și ei acest subiect și vin cu observația că anul trecut, la finalul lunii octombrie, Institutul de Cercetare a Calității Vieții împreună cu Fundația Friedrich Ebert Stifung au derulat o cercetare la nivel național pentru fundamentarea unui coș minim de consum pentru un trai decent în România. Potrivit acestuia, valoarea coșului de consum pentru un trai decent este de 6.762 lei pe lună pentru o familie de doi adulți și doi copii, în mediul urban, luând în calcul că unul dintre copii are 12-14 ani, iar celălalt 8-10 ani.

Foto: Hotnews.ro – coș minim de consum sat

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More