Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

2 antrenamente științifice cu efect maxim de făcut acasă când nu ai timp de sală

0 600

Şi bărbaţii vor să arate bine vara, nu doar femeile. Dar mulţi dintre ei se confruntă cu lipsa timpului liber ceea ce duce la imposibilitatea de a ţine de un program strict de exerciţii cu abonament la sală. Pentru ei există varianta de a începe un antrenament de calitate acasă. Există numeroase modalităţi de a te antrena şi fără echipamentele moderne puse la dispoziţie de sălile de forță.

Există o singură condiţie ca aceste antrenamente să aibă efectul scontat: ambiţia de a face mişcare măcar 7 minute pe zi pentru a obţine masă musculară tonifiată.

Echipamentele din sala de forţă vor fi înlocuite de exerciţii în care se foloseşte greutatea proprie. Această metodă de antrenament are la bază încărcarea progresiva, adică pe măsură ce trec mai multe zile de repetare a exerciţiilor, exercițiile vor deveni mai intense, iar mişcările trebuie încetinite în aşa fel încât să fie pusă mai multă presiune pe muşchi.

Aşa că îmbracă-te ca și cum ai merge la sală pentru a-ți insufla atmosfera de antrenament. Poți alege un trening pentru barbati comod şi începe antrenamentul cu mişcări de stretching şi încălzire. Aceste exerciţii sunt obligatorii și necesare pentru a creşte flexibilitatea musculară şi a preveni accidentările.
O parte din mişcările de încălzire includ sărituri, genuflexiuni cu greutatea proprie, fandări, extensii pentru şold sau balansări de picioare şi chiar alergări pe loc. Timpul de încălzire ar trebui să nu depăşească 5 minute.

Este indicat să începi cu program ușor, pentru începători și după o săptămână poți să treci treptat la programe mai avansate.

Îți prezentăm doua programe pe care le poți experimenta, cunoscute ca ”antrenamente științifice de 7 minute”.

1. Antrenament științific de 7 minute pentru începători

În anul 2013, s-a făcut un studiu despre acest tip de  antrenament și s-a observat că acesta îmbunătățește nivelul general al condiției fizice și elimină grăsimea, deci te ajută să și slăbești.

Timp de 7 minute cu timp de odihnă 10 secundă între exerciții trebuie să execuți următoarele: sărituri, șezut la perete, flotări, abdomene scurte (crunch-uri), step-up pe scaun, genuflexiuni simple, flotări dips pentru triceps, la scaun, alergare pe loc cu genunchii sus, fandări, flotări cu rotație lateral, planșă lateral.

2. Antrenament științific de 7 minute pentru avansați

În primul rând trebuie să respecți strategia de încărcare progresivă, adică să introduce treptat exercițiile mai grele, însă antrenamentul va fi mai intens, dar se va avea o durată tot de 7 minute: fandare înapoi, cu cotul la laba piciorului cu rotație, alternând părțile, planșă laterală – stânga, flotare și săritură burpee, planșă laterală – dreapta, îndreptare pe un singur picior, cu presă și flexie – stânga, îndreptare pe un singur picior, cu presă și flexie – dreapta, planșă cu ridicarea brațului cu fandare laterală cu extensie pentru triceps deasupra capului.

Dacă te ții de aceste exerciții zi de zi, musculatura ta va fi mai tonifiată când te vei îmbrăca sport, te vei încălța cu o pereche de teniși pe care îi poți cumpăra de aici https://www.fashiondays.ro/g/converse  și vei avea energie și încredere în tine.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More