Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

20 Martie – Ziua Internațională a Fericirii

2 723

Organizaţia Naţiunilor Unite a proclamat anul trecut data de 20 martie ca fiind Ziua Internaţională a Fericirii. Anul acesta, este pentru prima dată când sărbătorim fericirea la nivel mondial.

Decizia a fost luată la propunerea statului Bhutan şi a fost aprobată, prin consens, de toţi cei 193 de membri ai ONU.

Potrivit rezoluţiei Adunării Generale a ONU, căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale fiinţei umane, iar fiecare ţară trebuie să organizeze în această zi activităţi educative.

În această Zi Internațională a Fericirii, să ne consolidăm angajamentul nostru pentru o dezvoltare umană durabilă și incluzivă și să ne reînnoim obligațiunea de a-i ajuta pe alții. Atunci cînd contribuim la binele comun, devenim mai bogați. Compasiunea promovează fericireași ne ajută să construin viitorul pe care ni-l dorim”, se arata intr-un comunicat de presa emis de ONU.

Noua Zi a fericirii mondiale va coincide cu Ziua Internațională a Francofoniei, sărbătorită anual pe 20 martie prin diverse manifestări de promovare a limbii franceze.

Franceza este una dintre limbile oficiale folosite de cele mai importante organizaţii internaţionale precum Organizaţia Naţiunilor Unite, Consiliul Europei, Uniunea Europeană, Interpol, Comitetul Olimpic Internaţional sau Crucea Roşie. Este a doua limba străină predată în şcoli, după limba engleză şi se vorbeşte în mod oficial în 32 de ţări de pe 5 continente.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More