Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

200 de vaccinuri anti-COVID, distruse la un spital din Cluj, după ce s-a stricat un frigider

0 162

200 de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost distruse. S-a întâmplat la Institutul de Gastro-enterologie din Cluj-Napoca, unde s-ar fi stricat un frigider în care erau depozitate.

Incidentul a avut loc în urmă cu 10 zile, personalul spitalului, care se ocupa cu campania de vaccinare, observând dimineața că frigiderul nu mai funcționa, iar interiorul acestuia, unde erau păstrate dozele de vaccin, nu era la temperatura necesară.

Directorul spitalului, doctorul Mihai Mleşniţe, a declarat pentru Digi24:

În urmă cu 10 zile, dimineață, în centrul de vaccinare, personalul a constatat că în frigider nu era temperatura corectă. Practic, un frigider care nu era nici măcar vechi a cedat peste noapte… 200 de doze de vaccin au fost compromise.

Pacienții programați au fost redirecționați la alt centru și ulterior am fost aprovizionați cu alte doze”.

Directorul spitalului a spus că niciun angajat nu poate fi făcut responsabil pentru acest incident și nu vor fi date sancțiuni. „Nu am cum să aplic sancțiuni personalului pentru un frigider care s-a stricat. Este un incident nefericit… Nu s-a încălcat nicio procedură”.

„Din 295 de doze ratate în judeţ, vreo 240 au fost la Institutul de Gastroenterologie. S-a defectat frigiderul; a fost cumpărat nou pentru vaccinare. Dimineaţa au constatat că temperatura era de 20 de grade Celsius, în loc de 6. Vaccinurile n-au mai putut fi folosite”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, prefectul Mircea Abrudean.

Vaccinurile de la Institutul de Gastroenterologie erau destinate medicilor, care au fost reprogramaţi.

„Erau destinate etapei 1, pentru medici. Dar au fost reprogramaţi, s-au repartizat în alte părţi, s-a rezolvat problema”, a mai spus prefectul Mircea Abrudean.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More