Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

2014 vine cu scumpiri la carburanți, gaze, energie electrică și nu numai

2 53

portmoneu bani

Cele mai importante și mai căutate produse se vor scumpi de la 1 ianuarie. Benzina și motorina se scumpesc din prima zi a anului viitor. La fel și gazele sau energia electrică.

Acciza pentru litrul de carburant se va calcula în baza unui curs valutar dezavantajos pentru populație, astfel încât, din cauza diferenței de curs, litrul de carburant va fi cu până la 9 bani mai scump.

Astfel, prețul unui litru de benzină va ajunge la aproape 6 lei, de la 5,60 lei cât este în prezent. Și motorina se va scumpi de la 5,90 lei până la 6,30 lei. Există însă și sortimente de carburant unde scumpirea va ajunge până la 7 lei pe litru.

Autoritatea de Reglementare în Energie anunță că și gazul se va scumpi din 2014 cu 1%. Tot cu aproximativ 1% se va scumpi și energia electrică, după ce furnizorii vor adăuga la factura consumatorilor cota parte din taxa pe stâlp introdusă de Guvern.

Acestea nu sunt singurele scumpiri de care vor avea parte românii în noul an. Și țigările se scumpesc, majorarea pentru un pachet fiind de aproximativ 50 de bani, iar berea se scumpește și ea cu aproape 10 bani pe litru.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More