Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

25 de dejeni au murit, infectați cu Covid-19, de la debutul valului 4

0 855

În doar două luni de zile, de la începutul valului al patrulea al pandemiei de coronavirus, 25 de dejeni au decedat după ce au fost diagnosticați cu Covid-19,a anunțat managerului Spitalului Municipal Dej, Mihai Pandrea.

Invitat la o emisiune a postului Radio Fir, Mihai Pandrea a explicat situația tot mai gravă cu care se confruntă dejenii în acest val 4 al pandemiei. Din luna august, de când s-a înregistrat primul pacient cu Covid-19 din această toamnă, la Spitalul Municipal Dej au fost înregistrate 25 de decese ale pacienților diagnosticați cu Covid-19. Dintre aceștia, 24 de pacienți erau nevaccinați, o singură pacientă, o femeie de 80 de ani cu alte comorbidități, fiind vaccinată.

Acestea sunt doar datele oficiale înregistrate în Spitalul Municipal Dej, însă numărul dejenilor care au decedat în urma infectării cu noul tip de coronavirus este mai mare, alți dejeni fiind declarați decedați în alte spitale din țară sau din străinătate.

Secția de terapie intensivă a instituției medicale dejene este în permanență plină la refuz, toate cele 6 paturi fiind ocupate. Din nefericire, un pat de terapie intensivă se eliberează doar prin decesul unui pacient, lăsând astfel loc liber unui alt pacient de pe secția Covid, care are nevoie de terapie intensivă.

În total, în spitalul dejean sunt internate 50 de persoane diagnosticate cu Covid-19, șase fiind pe terapie intensivă, iar alte 44 de persoane în secția Covid. Personalul medical este supra-solicitat de numărul mare de pacienți care necesită îngrijiri medicale de specialitate, iar medicii fac apel la înțelegerea aparținătorilor care solicită informații despre rudele internate. Spitalul dejean a pus la dispoziție și un număr de telefon pentru cei care doresc să afle informații despre rudele internate: 0759.423.112.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More