Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

25 de permise de conducere reținute la Cluj

0 41

politia rutiera accident

În perioada 15-16 noiembrie, poliţiştii rutieri, împreună cu cei de ordine publică, au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea abaterilor rutiere, în special a celor privind nerespectarea regimului legal de viteză.

Pentru depistarea în trafic a conducătorilor de autovehicule care nu respectă regimul legal de viteză şi sancţionarea promptă a acestora, au fost folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, aflate în dotarea structurilor de poliţie rutieră.

Poliţiştii rutieri au constatat 8 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi au aplicat 445 sancţiuni contravenţionale, dintre care 392 pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 195/2002, republicată, privind circulaţia pe drumurile publice. Au fost aplicate 176 sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea limitei legale de viteză, 5 pentru depăşire neregulamentară şi 211 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 25 permise de conducere şi au retras 8 certificate de înmatriculare.

În 15.11.2013, ora 15:30, poliţişti rutieri din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Apahida, l-au depistat pe C. Mircea de 47 ani, în timp ce conducea un tractor prin localitate, autovehiculul fiind neînmatriculat, iar conducătorul auto nu poseda permis de conducere.

Cu ocazia testării conducătorului auto aparatul etilotest a indicat o alcoolemie de 0,06 mg/l alcool în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunilor de „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul, neînmatriculat sau neînregistrat”, „punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”.

În data de 15.11.2013, ora 12:35, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţia 7 Poliţie, l-au depistat pe B. Samoil, de 34 ani, în timp ce conducea un autoturism pe str. Traian Vuia, din Cluj-Napoca, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În 16.11.2013, ora 18.10 poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Biroul Rutier, l-au depistat în trafic pe T. Marius, de 34 ani, în timp ce conducea un autoturism pe str. Aurel Vlaicu, jud. Cluj, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În 16.11.2013, ora 20.00 poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Turda, Biroul Rutier, l-au depistat în trafic pe numitul D. Cătălin Viorel, de 42 ani, în timp ce conducea un autoturism în municipiul Turda, pe str. Câmpiei, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,96 mg/l, alcool pur în aerul expirat.

În baza celor constatate, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul savârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87, alin.1 din OUG 195/2002-republicată.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More