Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

26 de cazuri COVID-19 la Gherla

0 1.436

Centrul Operativ al Comitetului Local
pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla a anunțat azi, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în municipiu există 26 de cazuri confirmate de persoane infectate cu noul coronavirus.

Având în vedere evoluția situației create de COVID-19 la nivel internațional și național și ținând seama de comunicările oficiale ale Comitetul Național Special pentru Situații de Urgentă, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Comitetului Local pentru Situații de Urgență, aducem la cunoştinţa cetăţenilor că la nivelul Centrului Operativ sunt informaţii oficiale că în perioada 13 – 22 aprilie în Municipiul GHERLA s-au confirmat 26 de cazuri de infecţie cu COVID -19.

Persoanele confirmate ”pozitiv” sunt internate la spitale de specialitate din Cluj-Napoca, iar în urma anchetelor epidemiologice s-a dispus izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor apropiaţi depistaţi, până la împlinirea a 14 zile de la data ultimului contact. Toate aceste persoane vor fi monitorizate de instituţiile abilitate.

S-a sistat activitatea de producţie, începând cu data de 13.04.2020, în două fabrici de pe platforma industrială. În aceste fabrici au loc acțiuni dedezinfecţie.

Totodată informăm cetățenii că pe teritoriului administrativ al Municipiului există un număr de 41 de persoane în autoizolare.

Aducem la cunoștința acestor persoane că le este interzis sub orice motiv, părăsirea locului de autoizolare, precum și contactul direct cu orice persoană.

Persoanele în cauză sunt monitorizate permanent de către Poliția Municipiului Gherla, Poliția Locală, Inspectoratul de Jandarmi. În cazul în care se constată că nu respectă regimul de autoizolare, se vor aplica sancțiuni contravenționale sau penale, după caz.

În acest context epidemiologic, rugăm cetăţenii municipiului să nu părăsească domiciliul fără motive întemeiate şi să respecte regulile de distanţare socială.

Piața agroalimentară și hala de lactate rămân în continuare deschise, orice modificare va fi adusă imediat la cunoștința publicului.

Activitatea magazinelor din oraș se desfășoară în condiții normale, cu respectarea restricționării accesului.

Serviciile de utilități publice și salubrizare se desfășoară în condiții normale.

Rugăm cetățenii să respecte toate prevederile Ordonanţelor Militare privind măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 aduse la cunoștință oficial prin mijloacele mass-media. Cei care vor încălca prevederile ordonanțelor militare vor fi sancționați contravenţional sau penal, după caz.

Toate informațiile și hotărârile Comitetului Național Special pentru Situații de Urgentă, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, precum și a altor autorități publice vor fi aduse la cunoștință publică în cel mai scurt timp.

Vă rugăm să evitați deplasările inutile!

Centrul Operativ al Comitetului Local
pentru Situații de Urgență al Municipiului Gherla

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More