Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

26 de cetățeni străini prinși muncind ilegal în județul Cluj

0 227

Poliţiştii de imigrări din Cluj, în urma activităţilor întreprinse, au depistat 26 de cetăţeni străini care desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale pe raza județului. Pe numele acestora au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15, respectiv 30 de zile.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări Cluj au desfăşurat, în această săptămână, o acțiune în cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio Pop” din Cluj-Napoca pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale și a muncii nedeclarate a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităţilor întreprinse au fost identificați în situații ilegale 26 de cetățeni străini,  cu vârste cuprinse între 19 și 36 de ani, toți bărbați, 17 din Bagladesh și 9 din Nepal.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că o parte din cetățenii străini identificați dețineau pașapoarte cu vize de muncă iar o parte dețineau permise de ședere în scop de angajare în muncă obținute în baza unor avize de angajare la anumite societăți de pe teritoriul României.

Aceștia desfășurau activități lucrative în incinta punctului de lucru al unei societăți de pe raza județului Cluj, pentru o altă societate care nu a obținut în prealabil avize de angajare pentru străinii în cauză și nici nu a încheiat contracte individuale de muncă cu aceștia.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au dispus măsura revocării vizelor sau a dreptului de ședere, după caz și au emis pe numele cetățenilor străini decizii de returnare de pe teritoriul României, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15, respectiv 30 de zile, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România.

La finalizarea verificărilor, faţă de reprezentanţii firmei vor fi dispuse măsurile legale, conform prevederilor O.G. nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More