Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

26 de persoane rănite după ce un autocar a lovit un stâlp de electricitate – VIDEO

0 54

Un autocar plin cu muncitori a fost implicat seara trecută într-un grav accident de circulație, 26 de persoane fiind rănite, după ce autocarul a intrat în coliziune cu un autoturism, fiind apoi proiectat într-un stâlp.

Neatenţia unui şofer a instituit codul roşu de urgenţă în Caransebeş. Bărbatul aflat la volanul unui autocar ce transporta muncitori nu a redus viteza într-o curbă, a lovit în plin o maşină, iar apoi a ricoşat într-un stâlp de înaltă tensiune. În urma impactului violent 26 de oameni au fost răniţi, informează B1 TV.

Primele victime au fost transportate cu autoturismul unui martor la spital în timp ce ambulanţele şi echipajele SMURD se ocupau de numărul mare de răniţi ce aveau nevoie să fie stabilizaţi. În cea mai gravă stare se află o tânără care şi-a rupt coloana vertebrală.

Autocarul transporta peste 50 de muncitori ai unei firme de cabluri din Caransebeş. La un moment dat, a intrat pe contrasens, unde a lovit o maşină a unei pizzerii. În urma impactului, autocarul a ajuns într-un stâlp de înaltă tensiune de pe marginea şoselei.

”Şoferul de la autocarul nostru nu a fost atent şi, în loc să ia curba, a mers în faţă şi a lovit un Ford după care ne-am trezit într-un stâlp. Eu am fost chiar lângă el”, a spus unul dintre cei răniți.

Primii accidentați au fost transportați la spital de un localnic, martor la accident.

”Am adus oameni la spital cu maşina mea, că salvări nu sunt în Caransebeş, nu ştiu motivul. 4 am adus acum o ora si ceva si acum am mai adus 4”, a afirmat acesta.

”A venit imediat salvarea şi SMURD-ul. Bubuitura a fost extrem de puternică, eu sunt vecin aici, şi am crezut că e cutremur”, a spus un alt vecin.

După ce au auzit de accident, colegii muncitorilor au mers de urgenţă la spital.

”Am venit de acasă, că m-au sunat. Sunt loviţi la cap, la picioare, ce am apucat să văd”, a spus una dintre colege.

Din cauza numărului mare de persoane accidentate, ISU Semenic, în colaborare cu autoritățile medicale, au activat planul roșu de acțiune. ISU Banat Timiș a trimis la Caransebeș o ambulanță pentru transport multiplu precum și un echipaj SMURD.

”În municipiul Caransebeş, pe Calea Severinului, s-a produs un accident în care au fost implicate un autobuz și un autoturism. În urma acestui eveniment rutier au rezultat mai multe victime, care au fost transportate la spital de urgentă. Se fac cercetari pentru a se stabili cauzele accidentului”, a declarat un polițist.

Dintre răniți, cinci sunt cetățeni slovaci. Cel mai grav e o tânără din Turnu Severin care are coloana vertebrală ruptă. Femeia a fost transportată într-un echipament special la Clinica de traumatologie din Timișoara.

”La spitalul din Caransebeț au fost aduse 26 de victime, cu diverse patologii, de la pacienți mai grav, la alții mai puțin grav. Până în acest moment, una dintre victime a fost transportată la Timișoara, restul urmând să primească rezultatele investigaţiilor”, a declarat un doctor.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More