Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

27 de permise de conducere reținute de polițiștii clujeni în 24 de ore

0 45

politia

Pentru creşterea gradului de siguranţă publică a cetăţenilor din judeţul Cluj, în perioada 02-03 august 2013 poliţiştii clujeni au desfăşurat acţiuni preventiv-reactive cu efective mărite şi controale complexe în locurile şi zonele de risc identificate atât în mediul urban, cât şi în localităţile rurale din judeţul Cluj.

Poliţiştii clujeni au aplicat 399 sancţiuni contravenţionale, dintre care 313 privind circulaţia pe drumurile publice, 52 privind ordinea şi liniştea publică, 16 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 18 la alte acte normative.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 27 permise de conducere şi au retras 7 certificate de înmatriculare.

În cadrul acţiunilor poliţiştii au depistat 12 făptuitori, fiind constatate în flagrant 10 infracţiuni. Au fost constatate 6 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere şi 4 de natură judiciară.

EXEMPLE:

***În 03.08.2013, ora 04:30, poliţiştii care acţionau în filtrul rutier pe str. Traian Vuia, la intrarea în municipiul Cluj-Napoca, au oprit în trafic autoutilitara condusă de M. Ştefan de 41 ani din comuna Gilău, jud. Cluj, iar cu ocazia controlului efectuat s-a stabilit că acesta efectua transport de material lemnos, fără aviz de însoţire sau documente de provenienţă a mărfii.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 19, alin. 1, lit. b din Legea 171/2010 şi s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a cantităţii de 3 m/ster de material lemnos.

***În 03.08.2013, ora 05:00, poliţişti rutieri din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti, l-au depistat pe S. Alexandru-Ionut de 24, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe str. Gheorghe Doja din com. Floresti, jud. Cluj, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87, alin.1 din OUG 195/2002-republicată.

***În 04.08.2013, ora 01:53, poliţişti rutieri din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, l-au depistat pe P. Ioan de 25 ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea autovehiculul pe str. Paris din mun. Cluj-Napoca, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 87, alin.1 din OUG 195/2002-republicată.

Aceste acţiuni vor fi continuate în perioada următoare pentru crearea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru descurajarea persoanelor certate cu legea.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More