Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

29 de permise de conducere reținute și sancțiuni contravenționale aplicate, în valoare de peste 200 000 lei

0 43

În perioada 14-16 iulie a.c., la nivel județean, polițiștii bistrițeni au acționat pentru supravegherea și monitorizarea traficului rutier pe principalele drumuri din județ şi sancţionarea celor care nu respectă regulile de circulaţie, punând în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.

Cu această ocazie, au fost aplicate 700 de sancţiuni contravenționale, majoritatea ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, în valoare de peste 200 000 lei.

Față de 29 de conducători auto, polițiștii au luat măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

Exemple:

La data de 16 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier au identificat în trafic un tânăr, de 23 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin Unirea, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumul public.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
***
În noaptea de 15/16 iulie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului au depistat în trafic un bărbat, de 61 ani, din Livezile, în timp ce conducea un autoturism, prin localitate, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
***
De asemenea, în aceeași noapte, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bîrgăului au identificat în trafic un tânăr, de 26 ani, din Tiha Bîrgăului, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 17, pe raza localității Prundu Bîrgăului, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.
***
La data de 15 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au oprit pentru control în trafic un bărbat, de 38 ani, din Gersa.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.
Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

***
La data de 16 iulie a.c., polițiștii Secției 5 poliție Rurală Petru Rareș au identificat în trafic un bărbat, de 47 ani, din Spermezeu, în timp ce conducea un ATV, prin localitate, fiind sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More