Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

3 metode prin care poti imbunatati securitatea in serviciul de gazduire VPS

0 65

Atunci cand alegi sa faci trecerea de la shared hosting la gazduire VPS, securitatea este automat imbunatatita. Acest lucru se intampla pentru ca un server virtual nu poate fi compromis in acelasi mod precum unul fizic. Totusi, riscurile sunt inca existente si trebuie sa iei masuri de protectie din timp. Iata 3 dintre cele mai simple metode recomandate de catre specialistii THC!

Modifica setarile SSH

Multe servere virtuale utilizeaza SSH-ul ca metoda de conectare. Aceasta denumire provine de la „Secure Shell” si face referire la un protocol pentru conectarea de la distanta, in regim remote. In situatia in care utilizezi Linux, clientul SSH este deja incoporat. Windows necesita, insa, instalarea sa pentru activare.

Indiferent de situatie, daca te loghezi printr-o astfel de interfata in planul de gazduire VPS, exista riscul de a deveni victima unui atac prin forta bruta. Atunci cand se intampla un eveniment de acest tip, cineva va dori sa se conecteze incercand sa ghiceasca parola.

Din acelasi motiv, este recomandat sa alegi o combinatie de litere mari si mici, impreuna cu cifre si caractere speciale. In cazul in care vrei sa schimbi parola din prezent, este necesar sa faci acest lucru accesand f/etc/ssh/sshd_config. Aici poti adauga si solicitarea unei chei de autentificare, ceea ce va reduce riscul de login neautorizat.

Foloseste ultima versiune a sistemului de operare

Cu cat o versiune de sistem este mai veche, cu atat prezinta mai multe vulnerabilitati. Din fericire, un update poate fi efectuat foarte rapid. Spre exemplu, in sistemul Debian si cel Ubuntu  trebuie doar sa accesezi apt-get, iar in CentOS poti face update-ul prin intermediul YUM sau RPM.

Pe langa aceasta operatiune, este recomandat sa dai update in serverul de gazduire VPS la toate aplicatiile existente din prezent. Spre exemplu, daca rulezi website-ul pe WordPress, asigura-te ca tema si pluginurile tale sunt la zi. Acest lucru garanteaza fixarea bugurilor si o viteza de incarcare superioara.

Controleaza accesul celorlalti utilizatori

Daca ai un magazin online sau lucrezi impreuna cu alti colaboratori, probabil le-ai oferit deja acces la fisierele tale. Cu toate acestea, permisiunile lor pot fi limitate in functie de necesitati. Acest proces este recomandat pentru a preveni afectarea tuturor datelor in situatii neprevazute.

Instaleaza un sistem de gestionare pentru fisiere, care sa izoleze utilizatorii de resurse. Un alt lucru pe care trebuie sa-l faci este sa monitorizezi sesiunile de login. In felul acesta, vei sti cand exista probleme si o sa fii pregatit pentru a rezolva amenintarile. Seteaza notificari pe email si vei putea urmari toate evenimentele de acest tip in timp real.

Cat de sigur este un plan de gazduire VPS?

Securitatea serverelor reprezinta unul dintre elementele cheie in managementul lor. Drept urmare, multi furnizori acorda atentie acestui aspect si investesc constant in tehnologie care sa asigure mai multa protectie pentru clienti. Un server VPS iti ofera acces la resurse separate de restul vecinilor.

Astfel, virusii care ajung la acestia nu te vor afecta si pe tine. In schimb, doar tu esti responsabil de protectia datelor si de ceea ce se intampla cu acestea. De la un brand cu experienta, asa cum este THC, poti achizitiona un plan de gazduire VPS cu certificat SSL incepand de la 14,95 €/luna!

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More