Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

30 de dosare penale întocmite și 17 arme letale și neletale indisponibilizate în Sălaj

0 541

Polițiștii au efectuat mai multe controale privind respectarea legalităţii deţinerii şi utilizării armelor, muniţiilor şi a operaţiunilor cu obiecte pirotehnice. Totul s-a concretizat în 30 de dosare penale.

În primele cinci luni ale acestui an (1 ianuarie-31 mai a.c.), poliţiştii sălăjeni de la Biroul Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase au efectuat 68 de controale la persoane fizice autorizate să deţină şi să folosească arme şi muniţie, 14 la persoane juridice şi 14 controale pe fondurile cinegetice.

Activităţile desfăşurate s-au concretizat în înregistrarea a 30 de dosare penale, în care au fost cercetate 52 de infracţiuni din domeniul armelor şi substanţelor periculoase.

De asemenea, au fost indisponibilizate 17 de arme letale/neletale, 1.831 bucăţi muniţie şi 100 de grame praf de puşcă. Alte trei arme au fost indisponibilizate de poliţişti şi 44 bucăţi articole pirotehnice, ca urmare a efectuării unui număr de cinci percheziţii domiciliare la persoane bănuite că deţin arme şi muniţie ilegal.

Pe linia substanţelor periculoase, oamenii legii au efectuat 54 de controale la societăţile comerciale autorizate să deţină şi să comercializeze produse de protecţia plantelor, ocazie cu care a fost indisponibilizată cantitatea de 251,2 Kg deşeuri periculoase şi au fost întocmite şapte dosare penale.

Totodată, au fost eliberate 103 autorizaţii de procurare arme letale/neletale şi 30 de premise de port armă. Ca urmare a nerespectării prevederilor legale în domeniul armelor au fost anulate şase premise de port armă.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More