Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

30 de drumuri din comuna Mica vor fi modernizate începând de anul viitor

0 394

Primarul comunei clujene Mica, Tiberiu Zelencz, a anunțat în această dimineață că a depus la Ministerul Dezvoltării documentația privind proiectul de modernizare a 30 de drumuri din Comuna Mica, din localitățile Sânmărghita, Dâmbu Mare, Mica și Mănăstirea. 

Potrivit edilului șef al comunei, proiectul prevede modernizarea a  7.503 m de drumuri, lucrările urmând să înceapă anul viitor, iar finalizarea lucrărilor urmând a se încheia în 2019.

Valoarea acestui proiect este de aproximativ 50 de miliarde lei vechi, iar în această lună se va semna contractul de finanțare.

Vă asigur că tot ceea ce ține de mine ca primar voi face pentru dezvoltarea comunei noastre. Mă voi lupta în continuare pentru introducerea apei și a canalizării în localitățile comunei Mica și sper ca în cele din urmă, forurile superioare și Compania de Apă să înțeleagă că a sosit momentul să ne susțină în urgentarea acestui proiect, iar dacă nu va fi posibil să fim lăsați să ne implicăm noi, deoarece avem pregătite toate documentațiile necesare pentru a depune un nou proiect privind introducerea apei și a canalizării în comuna Mica. Cu încredere și răbdare sunt sigur că vom reuși și vom fi mândri de comuna noastră”, spune Tiberiu Zelencz.

Alte lucrări sunt pe cale să înceapă în comuna Mica chiar de mâine, spune primarul. Este vorba despre lucrările de modernizare la 6 străzi-ulițe din localitățile Mica și Nireș.

De 9 luni se lucrează la acest proiect pentru a ajunge în acest punct, deoarece a fost nevoie de multă documentație privind studiile topografice si de fezabilitate,certificat de urbanism si multe documente pentru obținerea unor avize , precum și licitația lucrărilor.  Dosarele stau drept mărturie că suntem îngropați în hârtii chiar și pentru 1,3 kilometri de drum cât avem de modernizat în perioada care urmează în cele două localități din comuna noastră. Din păcate, din cauza birocrației cu care ne confruntăm zi de zi, lucrurile se tergiversează foarte mult, iar planurile noastre nu pot fi puse în practică în perioada dorită de noi. Mă bucur că în cele din urmă vor fi demarate aceste lucrări de modernizare și vă asigur că voi implementa proiecte pentru fiecare zonă, pentru ca în cele din urmă să putem spune că avem o comună cu ulițe și străzi asfaltate. Vreau să îi rog pe cetățenii care locuiesc pe străzile sau ulițele unde vor avea loc lucrările de modernizare să colaboreze cu reprezentanții firmei, iar orice problemă să fie semnalată la timp”, mai spune Tiberiu Zelencz.


Descoperă mai multe la Someșeanul.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More