Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

31.450 pachete cu țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

0 82

În urma unor acțiuni desfășurate în cadrul Planului de Acțiune „Contrabanda 2017”, polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, aproximativ 31.450 pachete cu țigări de proveniență ucraineană a căror valoare se ridică la suma de peste 368.000 lei.

În data de 3 iulie a.c., un echipaj al poliției de frontieră de la sectorul PF Sighetu Marmației, au observat într-o zonă împădurită din apropierea frontierei de stat, mai multe persoane care transportau colete voluminoase către interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora efectuând somațiile legale prin voce și deoarece aceștia nu s-au supus au fost executate 7 focuri de avertisment cu respectarea prevederilor legale.

În acel moment bărbații au abandonat coletele și s-au dispersat spre teritoriul statului vecin.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene care ne-au comunicat faptul că pe direcția respectivă au reținut un bărbat, implicat în activitatea infracțională.

La cercetarea terenului au fost descoperite 18 colete care conțineau cantitatea de 9.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 105.300 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Un alt echipaj al poliției de frontieră, din cadrul aceluiași sector a descoperit, în apropierea frontierei de stat 8 colete cu țigări. Acestea au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 46.800 lei. Țigările au fost confiscate iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

În data de 2 iulie a.c., în jurul orei 23.35, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, a depistat în apropierea frontierei de stat (pe direcția localității Ulma), mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea acestora efectuând somațiile legale prin voce și, deoarece nu s-au oprit, au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Nici de această dată persoanele nu s-au oprit și profitând de terenul împădurit și întuneric au reușit să fugă.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a cazului.

În zona respectivă, polițiștii de frontieră au descoperit 5 colete cu țigări, învelite în folie neagră, care au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 9.950 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 116.415 lei a fost ridicată în vederea confiscării iar în continuare lucrătorii noștri desfășoară activități specifice în cooperare cu grănicerii ucraineni în vederea documentării întregii activități infracționale, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

De asemenea polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus și Brodina au descoperit, în apropiere de frontiera de stat, 12 colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Coletele au fost transportate la sediul sectorului unde în urma inventarierii s-a constatat că acestea conțin 8.500 pachete cu țigări, de diferite mărci, în valoare de 99.500 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În continuare se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More