Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

31 de deţinuţi de la Penitenciarul Bistriţa, confirmaţi cu COVID-19

0 384

31 de deţinuţi de la Penitenciarul Bistriţa, care au fost confirmaţi cu COVID-19, au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava pentru tratament.

„Starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăţi, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri uşoare sau medii de îmbolnăvire”, precizează reprezentanţii penitenciarului.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Bistriţa, cei 31 de deţinuţi au fost confirmaţi pozitiv SARS-CoV-2 ca urmare a aplicării Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), elaborată de Institutul Naţional de Sănătate Publică, şi a Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, şi au fost transferaţi la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, în vederea aplicării conduitei terapeutice optime. 

„Sublinem că starea de sănătate a persoanelor private de libertate nu ridică dificultăţi, unitatea penitenciar-spital gestionând cazuri uşoare sau medii de îmbolnăvire”, arată sursa citată, într-un comunicat de presă.  La penitenciar este monitorizată starea de sănătate a tuturor persoanelor custodiate şi a personalului, nefiind identificate noi cazuri de îmbolnăvire sau manifestări ale simptomatologiei specifice COVID-19.  Totodată, administraţia penitenciarului ţine legătura permanent cu Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, implementează măsurile recomandate şi face demersurile necesare protejării persoanelor aflate în custodie.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More