Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

35 de persoane bănuite de furturi și tâlhării, depistate de polițiștii clujeni

0 56

Ziua Politiei Romane la Dej (8)

Poliţiştii clujeni au depistat, într-o singură săptămână, 35 de persoane, bănuite de furturi şi tâlhării, dintre care 11 au fost reţinute pentru  24 de ore. Prejudiciul total creat este de circa 200.000 lei.

 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj a intensificat acţiunile de prevenire, depistare şi sancţionare a faptelor care aduc atingere relaţiilor sociale referitoare la protecţia dreptului de proprietate, a posesiei sau detenţiei bunurilor unei persoane, precum şi a faptelor comise cu violenţă.

În acest context, într-o singură săptămână, poliţiştii au depistat 35 de persoane bănuite de tâlhării comise în spaţiul public şi de furturi din locuinţe, din autovehicule, din societăţi comerciale şi de pe spaţiul public. Dintre acestea,11 suspecți au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar faţă de 5 suspecți se efectuează cercetări în stare de arest.

S-au sustras bani, bijuterii, telefoane mobile, laptopuri, calorifere, ceasuri, CD playere, staţii de emisie – recepţie, jocuri electronice, cabluri de alimentare C.F.R.,, acumulatori auto, motoare electrice şi hidraulice, ţevi metalice, precum şi produse alimentare şi cosmetice.

Prejudiciul total creat prin activitatea infracțională  a fost de  circa 200.000 lei. Din cuantumul total al pagubelor cauzate părţilor vătămate, poliţiştii au reușit să recupereze, până în acest moment, aproximativ 40.000 de lei.

Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, polițiștii au efectuat 6 percheziţii domiciliare în Cluj-Napoca şi Turda, în urma cărora au fost recuperate ceasuri, telefoane mobile, peste 3.000 de lei, CD playere şi staţii de emisie – recepţie. Totodată, au fost descoperite chei auto şi şurubelniţe, care ar fi servit la comiterea furturilor din autoturisme.

 

 

În urma unor controale în trafic, pentru combaterea transporturilor ilicite de mărfuri, au fost depistate două persoane care transportau cu un taximetru mai multe motoare electrice, un calorifer şi ţevi metalice, suspectate a proveni din furt din atelier auto.

Tot în aceste zile, poliţiştii au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, şi un bărbat bănuit de tâlhărie. Acesta este suspectat că ar fi agresat o persoană aflată pe stradă, pentru a-i sustrage bunuri de circa  1.500 lei.

De asemenea, se efectuează cercetări faţă de mai multe persoane care şi-ar fi însuşit, fără drept, produse alimentare, bijuterii şi produse cosmetice din unităţi comerciale (supermarket, complex comercial, etc.).

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj va continua acţiunile de prevenire şi combatere a faptelor care aduc atingere patrimoniului public şi privat, precum şi integrităţii fizice a cetăţenilor pentru a menţine climatul de siguranţă al comunităţii clujene.

 Pentru a nu fi victime ale acestui gen de fapte, vă recomandăm:

  • nu daţi informaţii vecinilor, prietenilor, cunoştinţelor, rudelor sau colegilor despre sumele şi valorile deţinute în locuinţă şi nu păstraţi sume mari de bani în casă, neasigurate
  • închideţi toate căile de acces în locuinţă când părăsiţi domiciliul, chiar pentru scurt timp şi nu lăsaţi cheia locuinţei în locuri accesibile oricui
  • nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor care vând ori cumpără diverse produse sau se oferă să presteze diferite servicii
  • uşa de acces în locuinţă trebuie să fie solidă şi prevăzută cu cel puţin două încuietori, cu chei diferite, lanţ de siguranţă şi vizor
  • un iluminat corespunzător a imobilului şi în jurul acestuia sporeşte siguranţa locuinţei dumneavoastră
  • Nu purtaţi ostentativ bijuterii (lănţişoare, brăţări, cercei) care pot fi smulse şi manifestaţi prudenţă atunci când folosiţi telefonul mobil în spaţii publice; puteţi deveni foarte uşor ţinta infractorilor

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More