Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

Destine Holidays

37.000 de lei amenzi pentru comerțul ilicit

0 420

Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a efectuat mai multe controale în ceea ce privește combaterea evaziunii fiscale și a comerțului ilicit.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Biroul de Investigare a Criminalităţii Economice Sighetu Marmaţiei  cu sprijinul poliţiştilor de la Secţia 6 Poliţie Rurală Sarasău au acţionat, ieri, 05 septembrie, pe raza de competenţă pentru prevenirea, descoperirea şi combaterea faptelor care se comit în domeniul evaziunii fiscale, a contrabandei cu produse din tutun şi pentru protejarea populației împotriva unor acte de comerț ilicit, anunță IPJ Maramureș.

Poliţiştii au verificat activitatea a 11 de agenţi economici şi a patru persoane fizice. În urma controalelor efectuate ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate şapte sancţiuni contravenţionale, pentru abateri de la prevederile Legii 12/1990 privind activităţile de comerţ. Valoare amenzilor aplicate a fost de 37.000 de lei. De asemenea au fost confiscate produse alimentare ce aveau termenul de valabilitate expirat, în valoare de  935 lei, şi a fost ridicată în numerar suma de 214 lei.

Şi poliţiştii de la Poliţia municipiului Baia Mare – Biroul de ordine publică efectuează cercetări faţă de o suspectă de 50 de ani din municipiu care a oferit spre vânzare ţigări netimbrate în România. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 28 de pachete de ţigări (560 ţigarete) şi efectuează faţă de suspectă cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270, alin. 3, din Legea nr. 86/2006.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More