Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

A 37-a ediţie a Alpiniadei -„ Memorial Misi Szalma” va avea loc in Cheile Turzii

0 135

cheile turzii

Asociaţia Alpiniştilor Pajura Turda organizează în perioada 20-22 septembrie 2013 cea de-37-a ediţie a Alpiniadei -„ Memorial Misi Szalma”. Evenimentul se va desfăşura în zona de aval a Cheilor Turzii la cabana veche-accesul din com. Mihai Viteazul -satul Cheia.

Acţiunea are ca scop comemorarea marelui alpinist si antrenor, membru fondator în prima echipă de Salvamont din judeţul Cluj – Misi Szalma, precum si promovarea potenţialului turistic al zonei pentru alpinism si alte sporturi montane; Alpiniada facilitează de asemenea întâlnirea alpiniştilor din diferite colţuri ale ţării şi din străinătate, prilejuind schimburi de idei şi informaţii legate de munte.

Dacă în anul trecut memorialul a fost organizat pe tipul de reuniune alpina, ediţia de anul acesta  ofera posibilitatea iubitorilor sporturilor montane din întreaga ţară de a concura în concurs la doua tipuri de probe: alpiniada ce se va desfăşura in zona Peretelui Urias si proba de escalada ce se desfasura in zona Peretelui Aerian. Concursul se va desfasura sambata 21.09.2013

Concursul este deschis alpiniştilor de toate vârstele, având următoarele categorii:  masculin, feminin si „respect” (peste 50 de ani).

În cursul zilei de duminică cei prezenţi se vor delecta escaladand traseele din Chei.

Serile de vineri şi sâmbăta vor fi dedicate proiecţiilor de poze din turele organizate de cluburile de alpinism din judeţ şi întreaga ţară şi vizionărilor de filme ale expediţiilor montane de pe vârfuri din străinătate. Nu vor lipsi voia bună şi cântecele de chitară la foc de tabără.
Taxa de inscriere: 15 lei

Probe concurs

  – Alpiniada: Peretele Urias

      – Escalada: Peretele aerian

 

Din programul evenimentului:

– Vineri: sosirea participantilor; incepand cu ora 20.00 au loc inscrieri si proiectii

– Sambata:

– 08.00-09.00 inscrieri

– 09.00 sedinta tehnica

– 10.00 start concurs

– 17.00 sosire

– 19.00-21.00 festivitate de premiere, proiectii

– Duminica: Catarare de placere

Optiuni cazare:

– camera dubla cabana: 100 lei

– camera 3 paturi cabana: 130 lei

– casuta: 100 lei

– cazare la cort: GRATIS

– cazare la refugiul Pajura (priciuri): GRATIS

 

 

sursa foto: amfostacolo.ro

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More