Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

39 de șoferi au rămas fără permis în minivacanța de 1 Mai, în Bistrița-Năsăud

0 47

În perioada minivacanței de 1 Mai, în județul Bistrița-Năsăud,  peste 600 de polițiștii au fost la datorie, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor și pentru siguranța traficului rutier.

Astfel, au fost sesizate 52 de infracțiuni, dintre care 20 contra patrimoniului, 13 la regimul siguranței rutiere, 11 contra persoanei și 8 fiind alte genuri de infracțiuni.

De asemenea, polițiștii au intervenit și au aplicat 716 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 298188 de lei. Din totalul acestora, 58 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică, 29 la Legea 12/1990 pentru protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar 8 au vizat încălcări ale altor acte normative.

Majoritatea, 621, au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Dintre acestea, 211 au fost pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri de la normele rutiere.

Totodată, au fost reținute 39 de permise de conducere, dintre care 31 pentru viteză excesivă, 1 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, și 7 pentru alte abateri la regimul rutier, se mai arată în comunicatul IPJ Bistrița-Năsăud.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More