Someșeanul.ro
Stiri de pe Valea Somesului

4 tone de carne de pui retrase de la comercializare la Cluj. Suspiciune de salmonella

0 149

carne pulpe de pui

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj, au retras de la comercializare dintr-un supermarket din Cluj o cantitate de 4 tone de carne de pui.

Acțiunea inspectorilor sanitar-veterinari are la bază suspiciunea că respectiva cantitate de carne, provenită de la Avicola Călărași, ar fi infestată cu salmonella.

„Inspectorii DSVSA Cluj au pus, miercuri, sechestru pe o cantitate de patru tone de carne de pui care a fost retrasă de la consum de la un supermarket din Cluj-Napoca. Cei de acolo ne-au cerut să eliberăm documente în vederea neutralizării cărnii, au vrut să o ducă la Protan Dej pentru a fi distrusă. Există suspiciunea că ar fi fost infestată cu salmonella. Joi vom lua probe pentru analiză, iar rezultatul îl aşteptăm în patru zile”, a declarat Nicolae Pivariu, șeful DSVSA Cluj.

Peste 13.500 de kilograme de carne de pasăre au fost retrase în Bucureşti şi Braşov, cu ocazia verificărilor vizând lanţul de supermarket-uri Selgros, până în prezent nefiind depistate loturi infestate cu salmonella periculoasă pentru om, potrivit reprezentanţilor ANSVSA.

Dacă rezultatele de laborator ale cărnii confiscate de la Cluj vor fi pozitive pentru infestarea cu salmonella, se va emite o alertă națională.

Primește notificări în timp real pe dispozitivul tău, abonează-te acum.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More